Spolu si i zazpívají

V pohádce není princezna, ale dcera hostinského, která však v chytrosti a kráse za princeznami nezaostává. Judit Bárdos (30) s Honzou Cinou jsou stejně staří, ona má vtip i půvab, on nápady a dohromady tvoří zábavný pár, který zazpívá i dvě písničky. Jejich láska se nerodí snadno a první setkání málem skončí katastrofou.

Velký návrat do čertovské kůže

Žádnou spojitost s pohádkou S čerty nejsou žerty jsme nezamýšleli, ale jsme rádi, že se Ondřej Vetchý vrací do čertovské role zrovna v našem filmu. V příběhu řeší i jiné problémy, se kterými si narozdíl od služebních povinností neví moc rady. Občas se nestačí divit, co potrhlý Bonifác v zemi tropí, ale nakonec svým dílem přispěje k životnímu štěstí.

Mrzí mě, že Marian nestihl premiéru

Hostinského Spilku hrál slovenský herec Marián Geišberg (†64), který bohužel nedávno zemřel. Pracovat s Mariánem byla radost, a tak není divu, že jsme spolu strávili nějaký čas také v restauraci po natáčení. Poslední den jsme se rozloučili objetím a já se upřímně těšil, že se uvidíme na letošní premiéře. Ale osud rozhodl jinak, Marián už to nestihl a to mě moc mrzí.

Záporáci Honzovi prostě jdou

Jsou herci, se kterými rád trávím čas, a proto se v mých filmech objevují opakovaně. Jan Budař k nim patří, v pohádce hrál hlavního padoucha, který se z ševce promění v podvodníka ovládajícího městečko Pytlov. Honza by si samozřejmě zasloužil nějakou charakterní roli, ale jeho smůla je, že mu záporní hrdinové jdou a že je hraje vtipně s velkou elegancí a grácií.

Čerti mě dodnes budí ze sna

Čerti se oblékají do hrůzostrašné výstroje, kterou vytvořila výtvarnice Andrea Králová. Skládá se z přilby s mohutnými „služebními“ rohy (normálně mají jen malé „osobní“), chlupaté vesty, kormidelního ocasu a startovacího kopyta. A musím říct, že působí opravdu hrozivě, sám se při vzpomínce na naše „jímkaře“ ještě budím ze sna.

O čem je Čertí brko?

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní netuší, že všechny jejich přestupky jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje kouzelné čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat a Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Jenže jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti, osvobodil Pytlov i Lucifera a získal srdce Markétky…

VIDEO: Jak se dělá čert? Podívejte se, jak se tvořili pro pohádku Čertí brko!

Video
Video se připravuje ...

Jak se dělá čert? Podívejte se, jak se tvořili pro pohádku Čertí brko! Punk film

Fotogalerie
31 fotografií