Návrhu podoby tanečních prostor se stejně jako v předešlých letech chopil architekt Jaroslav Svoboda. „Začínali jsme v dubnu a rozhodli jsme se, že tam uděláme několik změn,“ říká a dodává: „V předešlých ročnících jako pozadí byly žárovičky, ty jsme vyměnily za ledkové pásky RGB, to znamená, že se dají barevně navolit. Další novinkou je krystalická fólie na panelech, která se třpytí a působí záhadně. A pak jsou tu nové lustry.“

Příprava dekorace trvala 7 týdnů, na stavbě se podílelo až 25 řemeslníků. Celá dekorace a zázemí bylo vestavěno do prostoru pavilonu B a C na výstavišti v Holešovicích.

„Je to takové velké lego. Šli jsme od parketu do stran. Zázemí je v druhé části pavilonu. Tam je kostymérna, maskérna,“ říká Svoboda. Nyní bude dekorace rozebrána a uložena ve skladu na opakované použití.

„Mám rád jasná zadání,“ říká zkušený televizní scénograf Jaroslav Svoboda, který scénu StarDance navrhuje už od prvního ročníku 2006.Jiří Suchý byl jednou tak okouzlen dekorací, kterou architekt vytvořil, že se začal pídit po tom, kdo je jejím autorem. Od té doby spolu začali spolupracovat. Kromě scénografie se Svoboda věnuje kresbě aktů a malbě abstraktních akvarelů a olejů.

Fotogalerie
59 fotografií