MasterChef Česko přinese přehlídku nevídaných kuchařských výtvorů z rukou amatérů, ale také emoce a pohnuté lidské osudy s trnitou cestou ke splnění snu.

Nová kuchařská hvězda se zrodí pod dohledem trojice opravdových elit české gastronomie. Prvním z porotců je Radek Kašpárek původem z Ostravy, oceněný michelinskou hvězdou. Jeho přístup je tvrdý, přímý, ale férový. Stejně tak přistupuje ke kuchyni své restaurace Field. A jaký by měl být podle něj nový český MasterChef? „Kromě toho, že by měl skvěle připravovat maso, měl by mít přehled i o vegetariánské kuchyni a také o přípravě dezertů. Měl by mít také pořádnou dávku pokory, aby k tomuto řemeslu přistupoval správným způsobem,“ říká Radek Kašpárek.

Dalším z porotců je šéfkuchař Jan Punčochář, jeden z nejznámějších českých odborníků na gastronomii. Své první jídlo uvařil už v sedmi letech, byl to řízek s bramborovou kaší.  Za dob studií se dostal do kuchyně hotelu Ambassador a následně ve svých jednadvaceti odjel na zkušenou do Švýcarska. Po svém návratu vařil v několika vyhlášených restauracích a teď je hvězdou restaurace Grand Cru. Stejně jako on klade i restaurace důraz na kvalitní české i zahraniční suroviny a ničím se neomezuje. A jaký bude Jan Punčochář porotce? „Nejsem rozhodně ten nejpřísnější porotce. Snažím se být spravedlivý a hodný. Zaměřuji se na chutě, to je pro mě velice důležité. Sleduji, jak spolu nakonec v ústech ladí,“ říká Jan Punčochář.

Třetím porotcem MasterChef Česko je mladý talent Přemek Forejt. Šéfkuchař a guru olomoucké restaurace Entreé je osobitý nejen svým zcela inovativním přístupem ke kuchyni, ale také svou image. Ingredience, které používá ve své kuchyni nejvíce, si nechal dokonce vytetovat na levou paži. Nadějná hvězda ale nemusela vůbec zazářit, Přemkovým snem nebyla od začátku kuchařská profese. „Chtěl jsem být herec, ale nikdy jsem na to neměl odvahu a už vůbec ne známky. A když jsem byl v deváté třídě, nevěděl jsem co dál. V takovém případě se vždycky chodilo na kuchaře. Tak jsem šel na kuchaře a díky bohu mě to chytlo a našel jsem se v tom. A pak jsem postupoval dál,“ říká Přemek Forejt.

Na trojici porotců show MasterChef Česko i na úžasné recepty a kuchařské výkony soutěžících se můžete těšit na Nově už příští rok na jaře!

Fotogalerie
27 fotografií