Ondříček zatím na nový film teprve shání peníze, to mu ale nebrání v tom, aby zahájil alespoň přípravy. Dokonce už je jasné i obsazení. Běžce a čtyřnásobného olympijského vítěze by si měl zahrát Václav Neužil (38) známý například ze seriálů České televize Svět pod hlavou či Dabing Street.

Úlohu Emilovy manželky, oštěpařky Dany Zátopkové (95), pak David nesvěřil nikomu jinému, než své vlastní partnerce. Martha Issová (37), která mu nedávno porodila druhého potomka, hrála hlavní ženskou roli i v úspěšné Dukle.  

Oba aktéři už dokonce začali trénovat, aby vůbec známé sportovce mohli ztvárnit. „Václava trénoval vynikající atletický kouč Jan Pernica a dovedl ho tak daleko, že už běhal skoro Zátopkovým tempem, ovšem nejvýš čtyřstovku, pak odpadl," odtajnil pro iDnes.cz Ondříček.

„Marthu měl na starost Rudolf Černý, trenér Barbory Špotákové; radily jí i Špotáková či Zátopková. Házela už oštěpem dost daleko, teď si Martha zkusí běžné závody, aby poznala náladu, nervozitu, napětí,“ pokračoval s tím, že natáčení by mělo začít ale až v dubnu 2019.

„Do té doby seženeme poslední peníze, které ještě do rozpočtu chybějí. Už se přidali Belgičané a Finové," dodal s nadšením režisér a producent snímku, který 15 milionů získal i od Státního fondu kinematografie.    

VIDEO: Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu.

Video
Video se připravuje ...

Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu. Česká televize, Totalfilm.cz

Fotogalerie
63 fotografií