Jako jediný pár se Zuzana a Vladimír nebrali kvůli dítěti. Tři dcery si spolu pořídili až jako manželé. Vladimír, původně stavební dělník, se po revoluci proslavil jako fotograf – nahé pro Playboy mu pózovaly třeba Jana Švandová (70), Markéta Hrubešová (45) či Michaela Kuklová (49)! Namlsán úspěchem dokonce odcestoval fotit do Ameriky... Musel kvůli tomu ale obětovat i manželství!

Když se vrátil domů, byl nejen bez manželky, ale zřekla se ho i máma! „Řekla mi, že mě nikdy nechtěla a že si celý život psala, co do mě dala,“ prozradil Vladimír s tím, že tuto informaci od matky bral zpočátku pouze jako špatný vtip. Jenže. . .

„Pak přišla úmorná zima. Ocitl jsem se bez peněz i střechy nad hlavou a neměl jsem kam jít,“ zavzpomínal fotograf a přiznal, že mu máma odmítla pomoc. Kvůli zvýšenému nájmu musel opustit pronájem v centru Prahy, nakonec se domluvil s dcerami a na střídačku využívá jejich byty.

VIDEO: Manželské etudy: Ivana a Václav Strnadovi, které režisérka Helena Třeštíková sleduje od roku 1980.

Video
Video se připravuje ...

Manželské etudy: Ivana a Václav Strnadovi, které režisérka Helena Třeštíková sleduje od roku 1980. Aerofilms

„V životě by mě nenapadlo, že moje matka mě takhle odkopne. Měl jsem sebevražedný stavy, hrozný! První, co vás napadne, je – ukončit to, netrap se, vždyť to nemá smysl, stejně jsi tu neměl být... Složil jsem se – totálně!“ svěřil Vladimír dokumentaristce Heleně Třeštíkové (68). „Blbě se člověk vyrovnává s tím, když ti vlastní matka řekne, že tě nechtěla. Snažím se to odtlačit. Nevím, jak dlouho bude trvat, než se z toho dostanu,“ posteskl si Gdovín.

Když bylo Vladimírovi devět, zemřel mu tatínek. Zbyly mu jen dobré vzpomínky a fotografie. I proto se rozhodl, že začne používat jméno Adam, jak se táta jmenoval a které dostal u křtu. „Poslal jsem pryč toho Vladimíra, když tady neměl nikdy být, protože jsem se neměl narodit a máma mě nechtěla. Jsem křtěný po tatínkovi Adam,“ prozradil fotograf.

Zuzana a Stanislav: Rozchod a vnoučata

V pondělním díle Manželských etud jste viděli pokračování příběhu Zuzany a Stanislava. Ona odmítla další natáčení. Zúčastnil se ho pouze Standa s novou partnerkou, se kterou si pořídil nízkoenergetický dům. Velkou radost mu dělají vnoučata od syna Honzíka i dcery jeho nové družky.

VIDEO: Manželské etudy

Fotogalerie
49 fotografií