„Mého manžela obvinili z vraždy a mě jako spolupachatele. Druhá série začíná, že mě jako vyšetřovatelku Naďu nakonec propustí z vězení. V druhé sérii jsme točili hodně s Radimem Fialou, který je ale zavřený ve vězení v malé cele a musím říct, že ten prostor je hodně stísněný,“ lituje kolegu Markéta.

Přestože se scény natáčely v bývalých vojenských kasárnách v pražském Karlíně, oba měli z natáčení zvláštní pocity a respekt z vězení mají dodnes. „Když víte, že vás tam zavřou jenom jako a za chvíli pustí ven, tak je to dobrý. Neumím si představit, že bych tam strávila několik měsíců, nebo dokonce let. Možná den, to by si tam člověk hezky vyčistil hlavu. Seděl by sám se svými myšlenkami a pocity,“ říká herečka. 

„Když mě v první sérii Mordparty zavřeli do vězení, nepočítal jsem, že budu hrát i v té další. Takže teď mám takovou upozaděnou roli, menší prostor dva na dva metry,“ směje se Radim, který byl oblečený ve vězeňském mundúru.

Scény se natáčely letos začátkem února, kdy počasí ještě nebylo moc příznivé. Dokonce uvnitř budovy teplota nepřekročila pět stupňů Celsia! „Byla tam strašná zima a byl jsem neustále na nějakých výsleších. Párkrát jsem už hrál policajta, a teď jsem zažil druhou stranu mince. Bohužel nemám žádnou akčnější scénu, střílečku, honičku, ale točil jsem jednu scénu s Vojtou Kotkem, která mě hodně bavila. Do očí jsem mu řekl, že vím, že spí s mojí ženou, že mu ji nechávám a požádám o rozvod,“ líčí gesto špatného chlapa, který přešel na druhou stranu.

První díl druhé řady uvidí diváci už v neděli 9. dubna ve 20.15 na Primě.

VIDEO: Podívejte se, s čím se musel v první řadě Mordparty potýkat Vojta Kotek.

Video
Video se připravuje ...

Zabijí Kotka v Mordpartě? Podívejte se, jak ho podřízli!