„To, že nazvali Old Shatterhanda přímo Karl May, je, řekněme, fór. Ale jsem si jist, že by se to Karlu Mayovi nelíbilo,“ prohlašuje po zhlédnutí prvního ze tří nových dílů rozhořčeně ten, kdo nezapomenutelně propůjčil český hlas původnímu Vinnetouovi v podání Pierra Brice (†86).

Fišerovi se nelíbí ani noví hlavní představitelé – albánský kulturista Nik Xhelitaj (33) a německý seriálový detektiv Wotan Milke Möhring (48). „Ten, co hraje Old Shatterhanda, má sice echt německé jméno, ale blonďatý germánský typ to není,“ tvrdí Fišer.

A Vinnetou? Ten mu dokonce připomíná ženu! „Potěšil mě poměrně dlouho trvající záběr z boku přes nějaké kopí na dvě nahá prsíčka asi patnáctileté dívky... Ale pak jsem rozeznal, že jde o hruď Vinnetoua!“ říká dabér ironicky skrze přístroj, na který je po rakovině hrtanu a ztrátě hlasivek odkázán.

„Myslím, že některé filmy by se možná znovu přetáčet neměly. Některé osobnosti jsou totiž nenahraditelné,“ míní Fišer s poukazem na předloni zesnulého Brice. S francouzským hercem byli dokonce kamarádi! Sblížila je nejen filmová práce... „Oba jsme měli rádi víno - on červené a já bílé,“ dodává.

Fotogalerie
6 fotografií