Nejvyšší soutěžící ve StarDance (202 cm) na to prý přišel náhodou. „Má kamarádka s psychologickou aprobací mi řekla, že mám příznaky ADHD,“ přiznal v  jednom z  dřívějších rozhovorů herec s  tím, že ho psycholožka varovala před velkým fyzickým a  psychickým vypětím. „Zatím dobrý, i když dvě varovné příhody už proběhly. Vzal jsem si ponaučení. Dávám si víc pozor,“ svěřil Zach, který si je vědom toho, že by mohl zkolabovat.

„Doufám, že s tím už umím líp pracovat. Když cítím, že je to na hraně, odvolám, co můžu, vyřídím nezbytné a odjíždím. Nejdřív si ale sednu, vytáhnu diář, telefon a s bolestí začínám likvidovat a  odfajfkovávat resty a úkoly. Něco vyřídím, něco zruším, něco poplatím, už nedělám mrtvýho brouka,“ řekl herec, jak se žije s diagnózou. „A cítím, jak se tělu ulevuje. Až když je kompletně odfajfkováno, poplaceno, stůl uklizený, žádný starý bordel, odjedu na chalupu, odpočívám a je mi dobře. A pak můžu jet nanovo,“ dodal Zach v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Už od léta ale zase se svým zdravím hazardoval. Kvůli náročným tréninkům ve StarDance nevěděl, kam dřív skočit, a s každým přímým přenosem byl ve stresu. Přesně to dělal i dřív. „Prostě jsem dojel až na dřeň a pak se skácel. A všechny resty a problémy mezitím nabobtnaly,“ přiznal herec, který v sobotním kole dotančil. „Soutěž mi otevřela nové dveře a jsem rád, že jsem zvládl všech devět kol,“ rozloučil se s diváky Zach.

Co Je ADHD?

ADHD je anglickou zkratkou vývojové poruchy mozku s názvem Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Přeloženo do češtiny jde o poruchu pozornosti s hyperaktivitou. Všechny tyto příznaky se projevují už od raného dětství. Poruchou ADHD trpí i Petr Vacek (51). „Projevuje se tak, že všechno ztrácím, všechno zapomínám, jsem totálně roztržitej, nejsem schopnej se soustředit a tak dále,“ svěřil se herec

Vyhraje Piškula?

Finálové kolo bude až příští sobotu, ale už teď mají sázkové kanceláře jasno o vítězi. Měl by jím být Zdeněk Piškula (18) s tanečnicí Veronikou Lálovou (24). Je na ně vypsaný nejnižší kurz.

Fotogalerie
11 fotografií