V roce 1977, kdy bylo Collen dvacet, vyrazila stopem na cestu za svou kamarádkou. Nasedla do auta k mladému manželskému páru Janice a Cameronu Hooperovým, který cestoval s malým dítětem. Po hodinové jízdě Cameron zastavil na opuštěné cestě. „Myslela jsem, že zemřu,“ svěřila se Collen. Cameron ji totiž začal ohrožovat nožem, svázal ji a na hlavu jí dal dřevěnou bednu.

 

V domě Hooperových, kam ji Cameron odvezl, si dívka prožila sedmileté peklo. Manželé ji totiž nutili žít v bedně podobné rakvi, kterou měli uloženou pod postelí. Cameron ji pouštěl ven jen proto, aby ji mohl mučit a znásilňovat. „Naučila jsem se, že ve své mysli mohu zavítat kamkoli,“ prozradila o svém životě v „rakvi“ Collen. „Stačí jen odejít pryč z reálné situace a pak pokračovat dál někam jinam. Můžete jít někam, kde je příjemně, kde jsou lidé, kteří vás milují.“

V roce 1984 se Collen nakonec z domu hrůzy podařilo uprchnout a žít normální život. Camerona pak soud odsoudil na 104 let do vězení. Jeho manželce Janice slíbil imunitu, protože proti svému muži svědčila. Tento děsivý příběh inspiroval filmaře k vytvoření filmu Girl in the Box, který má premiéru 10. září.

Fotogalerie
7 fotografií