V druhé řadě seriálu Better Call Saul budou diváci i nadále sledovat klikatou životní cestu Jimmyho, která ho vede životem do nových výšek a jindy zase do neznámých hloubek, až nakonec zakotví u postavy jménem Saul, což je jeho alter ego ze seriálu Perníkový táta.

Stěžejním tématem druhé řady bude komplikovaný vztah bratrů Chucka a Jimma, který nabere na obrátkách, a to především ze strany Chucka, který svému bratrovi kromě závisti úspěchu dává ještě za vinu úmrtí jejich otce. Lze tedy očekávat neúprosný boj dvou silných charakterů v průběhu celého právnického dramatu.

Samotná postava Jimma se začne progresivně vyvíjet a uvědomovat si svoji morální flexibilitu a především nezávislost a potřebu dělat si věci výhradně po svém. Oproti první řadě dostanou prostor také další hlavní postavy.

Postava právníka Saula Goodmana z Albuquerque v Novém Mexiku je tak trochu bláznivá a morálně pochybná. Vykonává svoji profesi kdekoli jinde, než v klasické právnické kanceláři. Má nevybíravé chování a stovky pochybných známých ze všech možných oborů od drobných obchodníčků až po nájemné vrahy. Filmový sympaťák Saul Goodman riskuje v podstatě cokoli pro svůj vlastní zisk.

Better Call Saul je prequel spin-off oblíbeného seriálu Perníkový táta, který se soustředí na populární postavu právníka Saula Goodmana v rámci událostí předcházejících původnímu seriálu, kdy ještě nebyl právníkem Waltera Whitea.

O tvorbu seriálu se postaral Vince Gilligan, který má na svědomí i Perníkového tátu, spolu s Peterem Gouldem, jenž také napsal scénář k několika epizodám. První řada seriálu si vydobyla sedm nominací na cenu Emmy, včetně ocenění za individuální výkon v dramatu, jež uděluje Společnost televizních kritiků.

Desetidílná minisérie poběží od 21. července každý čtvrtek ve 23:00 hodin na stanici AMC.
Fotogalerie
4 fotografie