V pátek 11. března 2011 mělo Prostřeno! do té doby zcela nečekané rozuzlení. Vítězná Pavla Sadílková (43) z Ostravy rozdělila výhru 25 tisíc rovným dílem mezi všech pět soutěžících! Vůbec poprvé v historii celé soutěže! Partička se dodnes přátelí, i když společná setkání probíhají jen ve čtveřici – invalidní důchodkyně Eva (41) na pozvánky nereaguje...

„Proč jsem se o výhru rozdělila? Protože jsme byli perfektní parta a bylo to spravedlivé,“ řekla Blesku Pavla Sadílková. Výherkyně dodnes ráda vaří. „Ale mám tvrdou konkurenci. Přítel vaří víc a chutněji, ani mě nechce do kuchyně pustit,“ posteskne si.

Jejím největším kamarádem je dodnes stolař s pozoruhodným jménem Martyn Mitter (29). Jelikož je také z Ostravy, rád hlídá Pavle děti. Je spolehlivý. „V kuchyni snesu všechno mrtvé i živé, což platí i o ženách. Nebojím se ani pečení. Jsem všežravec, pokrmy musí být chuťově sladěné a pikantní,“ uvedl všeuměl, který dnes provozuje kadeřnický salon.

Máma tří dětí Andrea Lukaštíková (39) vzpomíná, jak tehdy náročnou cestu měli Ostraváci k ní do Světlé Hory. „Vyjeli o půl třetí, bylo osm hodin, a oni nikde. Byla vánice, hromady sněhu, to víte, Jeseníky... Ale dopadlo to dobře,“ vzpomínala žena, která organizuje setkání soutěžících. Dnes jí s vařením pomáhají dcery Lenka a Šárka.

Největší životní změnu zažila během pěti let Kateřina Kubisová (30) z Havířova. Zhubla 70 kilo! Pro hubnutí má speciální recept: „Necháte si vzít žaludek jako já – a je to! Teď mám pokoj od lidí, protože mě většina z nich nepoznává.“

Fotogalerie
8 fotografií