Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jen pár tónů a máte jasno: 13 znělek, které se vám zapsaly pod kůži, aniž to tušíte!

/
  • Připomeňte si znělky z nejoblíbenějších pořadů.
    Připomeňte si znělky z nejoblíbenějších pořadů. (Profimedia.cz)
    21. února 2016 ● 20:35

    Pamatujete si na seriál Dallas, Nemocnici na kraji města nebo na Esmeraldu? Tyto pořady tvořily večerní program u televize v mnoha rodinách. Jaké byly ty další? Připomeňte si je v naší galerii.

  • 1.

    Beverly Hills 902 10

    Kultovní seriál pro mladé teenagery se začal vysílat v roce 1990. Životní příběhy hlavních hrdinů sledoval téměř celý svět a také většina mladých slečen byla zamilovaná do krasavce Brandona. Tento seriál se stal jedním z nejoblíbenějších.

  • 2.

    Pobřežní hlídka

    Nejenom krásná sexbomba s obrovskými ňadry Pamela Anderson se zapsala do povědomí fanoušků seriálu Pobřežní hlídka. Od roku 1989 mohli diváci sledovat osudy záchranářů Mitche Buchannona, Stephanie Holdenové nebo Hobieho Buchannona. 

  • 3.

    Dallas

    Seriál plný peněz, intrik a lží. Dallas pojednával o rodině ropných magnátu Ewingových, kteří mezi sebou neustále řešili sváry. Hlavně kvůli penězům. Tento seriál měl vliv na Československo, protože díky němu se u nás rozhýbalo podnikání.

  • 4.

    Alf

    Od roku 1986 až do 1990 do našich domácností pravidelně přicházel mimozemšťan Alf z planety Melmac, který miloval kočky. Seriál byl plný legrace a vyprávěl o osudech prazvláštního tvora z vesmíru, který naboural do domu rodiny Tannerových a poté s nimi začal bydlet.

  • 5.

    Esmeralda

    Snad každá žena zná telenovelu Esmeralda. Večer co večer dámy usedaly k televizním obrazovkám, aby se vžily do jihoamerické lovestory, které chtěly být součástí. Láska slepé Esmeraldy a krasavce Josého Armanda naštěstí nad všemi intrikami zvítězila.

  • 6.

    Krok za krokem

    Rodinný sitcom v čele se Suzanne Sommersovou a Patrickem Duffym, který si střihl také roli v seriálu Dallas. Ústřední dvojice spolu vychovávala šest dětí, které se po sestěhování upřímně nesnášely. To celou rodinu přivádělo do vtipných situací a tím si seriál získal srdce neuvěřitelného počtu diváků po celém světě.

  • 7.

    Pevnost Boyard

    Napětí a akce. O tom byla soutěž Pevnost Boyard, při které se soutěžilo v nebezpečných úkolech o klíče, díky kterým mohl vítězný tým získat hromadu zlaťáků. 

  • 8.

    Večerníček

    Každý z nás se díval jako malý na Večerníček. Možná si ho ještě někteří nenechají ujít ani dnes. Znělka s chlapcem Večerníčkem v papírové čepici se vysílala od roku 1965.

  • 9.

    Reklama

    V roce 1969 vytvořil Eduard Hofman znělku, která měla oddělovat reklamu od televizního programu. Ve znělce figurovalo vajíčko, které budou znát hlavně diváci, kteří sledovali Československou televizi.

  • 10.

    Včelka Mája

    Pohádka Včelka Mája patří mezi nejoblíbenější příběhy u nás. Navíc znělku k ní nazpíval sám Mistr Karel Gott a její melodie se dostala až za hranice. Němečtí fanoušci ji také milují. 

  • 11.

    Rodina Nessova

    Pohádkový seriál Rodina Nessova se vysílal od roku 1984. Chvíli dokonce zastával místo Večerníčku. Tak se dostal do povědomí dětských diváků a stal se velmi oblíbeným.

  • 12.

    Nemocnice na kraji města

    Nemocnice na kraji města je televizní seriál Československé televize, který podle scénáře Jaroslava Dietla natočil režisér Jaroslav Dudek. Jeho natáčení bylo zahájeno v roce 1976 s Karlem Högrem v hlavní roli primáře Sovy.

  • 13.

    Sanitka

    Sanitka je československý seriál o záchranářích, který neměl nouzi o dramatické a napínavé situace. Jeho ústřední melodie dokonce zazněla v telenovele Kasandra. 

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

vosavopruz: Simpsnovi,Dallas a Policejní akademie(někdy i návštěvu Modré ustřice),to si často broukám.

(21. 02. 2016 21:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy