Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Těšte se na Vánoce! Česká televize vytasí své pohádkové trumfy

/
  • Česká televize o Vánocích představí tři nové pohádky.
    10. listopadu 2015 ● 18:38

    Jako každý rok ten letošní opět přinese nové pohádky a televizní premiéry divácky úspěšných filmů. Česká televize představí tři nové pohádky, ve kterých se předvedou ti nejznámější čeští herci, a tři filmy, které budou mít svoji televizní premiéru.

  • 1.

    Korunní princ

    Když se na začátku štědrovečerní pohádky Korunní princ Karel (Kryštof Hádek) nesmíří s tím, že by království mělo připadnout jeho bratrovi (Patrik Děrgel), a nalezne kouzelný lektvar, který Janovi vymaže paměť, odstartuje řetězec dramatických situací. „Jaký je princ Jan? Když řeknu, že nevím, tak mi to přijde nejpřesnější. Princ Jan je totiž opakovaně pod vlivem lektvaru zapomnění. A slovo ‚nevím' se tak stává jeho leitmotivem,“ popsal svoji roli herec Patrik Děrgel. Vedle něho a Kryštofa Hádka se v roli princezny předvede Eva Josefíková. Dále také Zlata Adamovská, Pavel Kříž, Jaromír Hanzlík a další.

    Vánoční program ČT
    Autor: archiv ČT

  • 2.

    Svatojánský Věneček

    Prostý kuchtík Ondra se bude ucházet s dalšími, sice urozenějšími, ale velmi podivnými nápadníky o ruku princezny Verunky, která se musí bohatě vdát, aby zaplnila prázdnou královskou pokladnu. Roli kuchtíka se zhostil herec Jiří Mádl a princezny Verunky herečka Eliška Jansová. „Verunka není jen tak obyčejná princezna. Je to chytrá holka, která se ráda věnuje matematice a fyzice a hlavně má sny jako každé děvče, třeba o tom svém princi na bílém koni, který sice opravdu přijede, ale ukáže se, že ani on, ani jiní urození nápadníci nejsou to pravé,“ popsala „svoji“ princeznu Jansová.

    Vánoční program ČT
    Autor: archiv ČT

  • 3.

    Johančino tajemství

    Johančino tajemství potěší na druhý svátek vánoční všechny příznivce silných hrdinek, které se, ač jim osud již od narození klade do cesty samé překážky, umějí o své štěstí a lásku postarat samy. I když s malou pomocí sudičky, jež před lety zapomněla tyto ingredience vložit Johance do kolébky. Režie se ujal Juraj Nvota. Jako každý rok se totiž jedná o pohádku z česko-slovenské koprodukce.

    Vánoční program ČT
    Autor: archiv ČT

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

sores: Jaké trumfy? Vždyť už 3 roky je v televizi jen a jen pořád dokola ty samé pořady neustálé opakování pořadů. Je to hnus a za to vybírají prachy.

(11. 11. 2015 10:13)

hejhej: Dovolí nám Merkelová Vánoce a české pohádky ? Nebude to urážet odporné fanatiky - vyznávače násilnické "víry" muslimské??????

(10. 11. 2015 20:08)

honza54..: to zase budou hovadiny, já koukám jen na ulici a ordinaci

(10. 11. 2015 18:58)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy