Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čtvrteční filmové premiéry: Očaruje nás Peter Pan a také krásná Rachel Weisz

/
  • Čtvrteční filmové premiéry
    Čtvrteční filmové premiéry (čsfd.cz)
    8. října 2015 ● 14:43

    Čtvrteční filmové premiéry jsou opět tady a máme se opravdu na co těšit. Konečně se do kin dostane film Pan, který nám ukáže, co se dělo předtím, než se z kapitána Hooka stal zloduch, který chce zlikvidovat Petra Pana, ne vždy tomu totiž tak bylo. S Rachel Weisz se přesvědčíme, že mládí je relativní pojem a že člověku je tolik let, na kolik se cítí, a s Terezou Voříškovou okusíme, jaké to je žít kvůli práci noční život, který ne každému prospívá.

  • 1.

    Aferim!

     

    Východní Evropa, rok 1835. Dva jezdci projíždějí pustou krajinou v srdci Valašska. Jsou to četník Costandin a jeho syn. Společně hledají „cikánského otroka", který utekl svému vznešenému pánovi a který je podezřelý z toho, že měl románek s jeho ženou. Zatímco Costandina nevyvede nic z míry a v každé situaci má po ruce veselou průpovídku, jeho syn nahlíží na svět hloubavěji.

     

     

     

     

  • 2.

    Laputa

    Mladá majitelka kavárny Laputa Tereza Voříšková alias Johanka si vyzkouší, jaké to je být dospělá a jak se vyrovnávat s dospělým životem. Kavárna se stane jejím útočištěm a místem, kde se bude snažit svůj smysl života pochopit. Hosté, kteří do jejího podniku budou chodit, mají představovat obraz dnešní generace.

     

     

     

     

  • 3.

    Mládí

    V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách se každý rok setkávají dva staří přátelé. Letos se zde Fred léčí pod dozorem své dcery a s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra. Kypící život kolem nich a ostatní excentričtí hosté - jihoamerická fotbalová legenda, mladý herec z Kalifornie nebo současná Miss Universe - jim poskytují bohaté podněty k úvahám o mládí, kráse, kreativitě, zkrátka o všem, co zahání myšlenky na jejich vlastní konec.

     

     

     

     

  • 4.

    Muž na laně

    Lidé se procházeli po Měsíci, ale jen jediný člověk přešel mezi věžemi Světového obchodního centra, a to už se nikomu dalšímu nepovede. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují. Povede se mu jeho sen splnit?

     

     

     

     

  • 5.

    Nemilosrdní

    Nevšedně ostrá skupina francouzských policistů využívá nevšední vyšetřovací metody. Přepadávání, mlácení baseballovou pálkou, zkrátka se se zločinci moc nepářou. A to se moc nelíbí jejich vedení, které čeká na jakoukoliv chybu, které by se mohli dopustit. Ale když se objeví skupina zlodějů, kteří nepochopitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví, vyšetřovací skupina Jeana Rena se do toho vloží.

     

     

     

     

  • 6.

    Pan

    Petr Pan, oblíbená "pohádka". Tato nová verze filmu nám přiblíží, co předcházelo tomu, než se kapitán Hook stal zloduchem, protože předtím zloduchem nebyl, a proč chce zničit malého hrdinu Petra Pana. Film je plný vizuálních efektů, které se jen tak na plátně nevidí. Pro děti ideál a pro dospělé také.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy