„Mám pocit, že v poslední době kvůli médiím lidi víc než humor spojuje nenávist a strach. A je to škoda. Češi vždy měli smysl pro recesi a přijde mi prima připojit se k tomuhle odkazu. Jinak to celé vzniklo až samovolně na místě,“ uvedl Ladislav Zibura pro Blesk.cz. To byl důvod, proč se rozhodl pro trochu televizní rebelie.

Každého, kdo viděl záznam soutěže, určitě muselo napadnout, jak to mezi soutěžícími bylo. „Ladislava jsem znal z projekcí o poutích, kde se mimochodem zmiňoval i o tom, jak se těší do AZ-kvízu. Bavili jsme se poprvé až ve studiu,“ přiznal druhý soutěžící Petr, který se rozhodl svého protivníka v jeho vtípku podpořit.

Je jasné, že člověk musí mít hodně pevné nervy a vůli, aby vydržel před kamerami zachovat vážnou tvář. „Upřímně, trochu jsem se toho bál, zejména před první otázkou, když jsem měl zahájit jedničkou místo tradiční třináctky. Ale nakonec se rozjely kamery a bylo to v pohodě,“ uvedl Petr.

Hlavní však je, že dvojice pobavila nejenom sebe, ale také velkou část republiky, která teď veselé video šíří po sociálních sítích. Setkali se už ale hoši s nějakými odpůrci? „Je pravda, že reakce starších lidí se ke mně zatím moc nedonesly, takže korespondenční lístky s výhrůžkami očekávám až v průběhu týdne,“ svěřil se Petr. Zatím jsou reakce spíš pozitivní – jenom pár lidí řeklo, že jsem blbec, ale tak je to se vším, dodal Ladislav.

Kdo je Ladislav Zibura?
Student žurnalistiky a hospodářské politiky pochází z Českých Budějovic, ale už tři roky studuje v Brně. O prázdninách se vydává na tzv. poutě. Naposledy prošel celé Turecko až do Jeruzaléma pěšky. Nyní o tom píše knihu. Díky tomuto koníčku vyprodává kinosály, kde o svých poutích vypráví zábavnou formou. Teď o svých dobrodružstvích píše knihu.

Video
Video se připravuje ...

Anarchie v AZ-kvízu! Student žurnalistiky rozhodil i moderátorku! Hrál naopak! Česká televize