Nevinné lži II: 20:00 hod. (ČT)

Nedělní premiérový díl scenáristy Petra Kolečka (30) a režisérky Terezy Vrabelové (44) má název Zrádce. Skalního fotbalového fanouška Sparty, který zapře svou příslušnost a přijme místo marketingového šéfa Slavie, hraje Kryštof Hádek (32, Tmavomodrý svět).

O čem to bude dál? Hrdinové každého z filmů mají vždy svůj osobní důvod neříct celou pravdu a pak se přesvědčí, že i malá lež může způsobit velké potíže. Řešit se bude boj s alkoholem, partnerské problémy nebo nebezpečí číhající na internetu.

Kdo v tom hraje? Jana Preissová, Regina Rázlová, Ondřej Vetchý, Lenka Krobotová, Hana Vagnerová.

Kolik to má dílů? Dohromady jde o pět filmů.

Zajímavost: Díl Vedlejší příznak je inspirovaný skutečným osobním příběhem herečky Báry Kodetové.

Kriminálka Anděl IV: 20:20 hod. (Nova)

Stará známá mordparta řešila případ mrtvé stařenky a unesené policejní psycholožky už minulou neděli. Ve druhém dílu čtvrté řady budou David Švehlík& spol. řešit okolnosti smrti důchodkyně nalezené ve sklepě smíchovského domu.

O čem to bude dál? Jde o klasickou kriminálku, policejní tým vyšetřuje nové případy inspirované skutečnými událostmi. Nastíní práci kriminalistů, nabídne akční i maskérsky náročné scény.

Kdo v tom hraje? Marek Taclík, David Švehlík, Helena Dvořáková, Zlata Adamovská.

Kolik to má dílů? Celkem jde o 16 nových dílů.

Zajímavost: Epizodně se v kriminálce opět blýskne plukovník Ivan Tomeček, kterého hraje ministr obrany ČR Martin Stropnický (57).

Vinaři: 20:15 hod. (Prima)

Seriál o víně a lidech kolem něj měl raketový start – vzdor kritice neumělého moravského dialektu se napoprvé dívalo 1,96 milionu diváků! V druhé epizodě Kladeňáci do Křetic najedou svérázní hokejoví fanoušci, což se neobejde bez následků.

O čem to bude dál? Nejdražší seriál, který kdy Prima natočila, bude sázet na nenáročné komediální příběhy z prostředí vinařů, kteří pro sklenku a hlášku nejdou daleko.

Kdo v tom hraje? Václav Postránecký, Miroslav Táborský, Hynek Čermák, Tereza Kostková, Jitka Smutná, Oldřich Navrátil.

Kolik to má dílů? Zatím je natočeno 13 epizod.

Zajímavost: Úspěchem Vinařů vyděšená Nova reaguje a Nova Cinema od 21. září vyrukuje s českými filmy včetně stejně laděných Bobulí.

Fotogalerie
8 fotografií