Honoráře herců byly odtajněny poprvé v historii. Upozorňujeme, že se jedná o průměrné výdělky. I tak jsou to však velmi zajímavé částky.

Petr Rychlý (48)

Role: MUDr. Čestmír Mázl (primář gynekologie v kamenické nemocnici)

Počet dní v měsíci: 13

Honorář za měsíc: 195 000 Kč

Celkem vydělal: 11 000 000 Kč

Nikdo nemá za sebou v Ordinaci tolik natáčecích dní jako on. Stál u první klapky. Jeho pracovní tempo si před dvěma roky vybralo svoji daň – prodělal infarkt.

Skutečný primář v nemocnici: 100 000 Kč (průměrný plat v roce 2012 primáře v Motole, v oblastních nemocnicích mohou být příjmy nižší, Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR)

Dana Morávková (42)

Role: MUDr. Zdena Suchá

Počet dní v měsíci: 13

Honorář za měsíc: 169 000 Kč

Dana se stala vyhledávanou herečkou dlouhotrvajících seriálů. Je spolehlivá a nekonfliktní. První takovou příležitost dostala ve Velmi křehkých vztazích a z potvory Andrey se rychle přehrála v přemilou Zdenu.

Jan Čenský (52)

Role: MUDr. David Suchý

Počet dní v měsíci: 13

Honorář za měsíc: 156 000 Kč

Celkem vydělal: 11 000 000 Kč

S primářem Suchým žije Čenský už čtvrtým rokem. A jeho plat je srovnatelný s medicínskými kapacitami. Řadový maloměstský primář by si o Čenského měsíčním platu mohl nechat zdát.

Radim Fiala (43)

Role: MUDr. Petr Hanák

Počet dní v měsíci: 11

Honorář za měsíc: 121 000 Kč

Říká se, že Radim Fiala svoji roli Hanáka vůbec nehraje. Svérázný, tvrdohlavý občasný morous je podle zdrojů ze zákulisí stejný i v soukromí. Ale také je starostlivým tatínkem tříleté dcery, kterou se snažil dlouho před fanynkami seriálu Ordinace utajit.

Zlata Adamovská (55)

Role: MUDr. Běla Páleníková

Počet dní v měsíci: 6

Honorář za měsíc: 102 000 Kč

Celkem vydělal: 10 200 000 Kč

Ordinace byla pro Adamovskou hotovou výhrou v loterii. Kromě velkorysého honoráře v ní našla i životní lásku. Kolegu Petra Štěpánka (65) si vzala vloni v červenci. Svatbu nanečisto si vyzkoušeli i v seriálu.

Bára Štěpánová (54)

Role: Vrchní sestra Babeta Trefná

Počet dní v měsíci: 8

Honorář za měsíc: 88 000 Kč

S rolí Báry Štěpánové to bylo na podzim minulého roku nahnuté. Z postu vrchní sestry ji vyštípala Veronika Gajerová (51) a i nad hereččinou účastí v seriálu se vznášel otazník. Zasáhli diváci a role se obrátily.

Skutečná vrchní sestra: průměrný plat 50 000 Kč (v nemocnici v Motole v roce 2012, Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR)

Martin Zounar (46)

Role: MUDr. Bobo Švarc

Počet dní v měsíci: 5

Honorář za měsíc: 55 000 Kč

Hrát ukázkového hajzla se Zounarovi vyplatí. Nejenže záporné postavy se prý lépe hrají, doktor Švarc mu krásně vyplní díru v rodinném rozpočtu, která vznikla jeho osmimilionovým dluhem z podnikání. Teď se chce ale vrhnout do politiky. Bude s jeho rolí amen?

Jana Stryková (34)

Role: sestřička Kateřina

Počet dní v měsíci: 5

Honorář za měsíc: 40 000 Kč

V Ordinaci pravě sledujete její poslední natočené scény. Brzy ji ale scénáristé "uklidí" definitivně. Herečka se už totiž naplno věnuje svému čerstvě narozenému synu Jáchymovi.

Skutečná zdravotní sestra: průměrný plat okolo 30 000 Kč

Čtěte také, jaké měsíční honoráře přistanou v kapse hercům z dalšího oblíbeného seriálu Ulice! ZDE>>>