Potetované celé tělo, černě nalakované neudržované nehty a neskutečně velké žluté zuby. Tak vypadá milovník koní ze Strančic, který se do soutěže přihlásil s receptem na kefírový koláč od své matky.

Všichni porotci se ale při pohledu na donesenou pochutinu tohoto práva zřekli. „Vy jste ošetřovatel koní? A z které koňské řitě jste tohle vytáhnul? Promiňte, ale to se nedá ochutnat,“ zděsil se slovenský porotce Michal Rabina. Ani Libuše Šmuclerová nezakrojila. „To modré na tom koláči je určitě ubrousek, že ano? Ale nezlobte se, s ubrouskem to nebudu ochutnávat,“ vysvětlila důvod, kvůli kterému odmítla nabízený pokrm.

Jídlo skončilo v koši

Jediným odvážným byl Pavel Maurer. Vzápětí ale svého rozhodnutí trpce litoval a sousto okamžitě vyplivl. „Ne že by to nebylo vynikající jídlo, ale musím říct, že nemá žádnou chuť. Nemám chuť to ani polknout. Já hlasuju proti, navíc tam cítím nějaké mýdlo. Myslím, že byste se měl více věnovat těm koním než vaření. Možná jste úžasný ošetřovatel, ale do vaření bych se na vašem místě vůbec nepouštěl.“

Petr ze Strančic se svým koňským koláčem nepostoupil, ale chuť si zkazit nenechal. „Mně to chutná, akorát se bojím, co tomu řekne matka, která se na tom podílela,“ loučil se se soutěží.

Fotogalerie
8 fotografií