607003:gallery:true:true

Pro zvětšení tabulky klikněte na obrázek

Česko - Slovensko hledá talent (Got talent):

Jakub Prachař a Martin "Pyco" Rausch
Autor: TV Prima

Nejúspěšnější a nejzábavnější talentová show na světě. Soutěž talentů ukáže neuvěřitelnou škálu schopností a zručností soutěžících a její průběh zdramatizuje souboj národů. Show nabízí šance každému, bez ohledu na věk či typ talentu.

Cesta k úspěchu vede přes castingy a semifinálová kola s SMS hlasování, ve kterých má každý soutěžící jen jednu šanci na to, aby předvedl svůj výkon. Nakonec se ve finále stává absolutním vítězem miláček tzv. „vox populi“ (hlas lidu). Průvodci pořadem jsou tři členové poroty a dva moderátoři.

Prvními castingovými koly prošlo více než 6 000 talentů. Do dalších bojů postupují ale jen tři stovky nejvýraznějších adeptů na vítězství. Ti se pak představí před porotou v divadlech. Přenosy z divadel se začnou natáčet v srpnu. Kolik talentů nakonec postoupí do televizního boje, zatím není známo.

Původ: Velká Británie, pořad Got talent, začátek vysílání jaro 2007
Vyšlé hvězdy: Susan Boyle, Paul Potts
Začátek vysílání: Září 2010, každou neděli večer
Porota: zpěvačka Lucie Bílá, moderátor Jan Kraus a producent Jaroslav Slávik.
Výhra pro vítěze: 100 tisíc eur (cca 2,5 milionu korun) + angažmá v americkém Got talentu v Las Vegas

Lucie Bílá

Lucie Bílá
Autor: TV Prima

Nejúspěšnější česká zpěvačka a mnohonásobná držitelka cen Český slavík, se narodila pod jménem Hana Zaňáková. Než vstoupila na scénu populární hudby a muzikálů, vyučila se dámskou krejčovou. Největší úspěch pro Lucii přišel v 90. letech s účinkováním v nejznámějších českých muzikálech (Dracula, Krysař, Bídníci) a vydáním několika sólových alb. Téměř tři roky hrála hlavní roli v muzikálu Johanka z Arku, za kterou dostala Cenu Thálie. Lucie Bílá má syna Filipa.

Jan Kraus

Jan Kraus
Autor: TV Prima

Český herec a v současnosti hlavně moderátor. Byl dětskou hereckou hvězdou, herectví ale nestudoval. Menší role hrál v mnoha filmech (např. Dívka na koštěti, Což takhle dát si špenát, Černí baroni aj.). Prosadil se ale hlavně na poli televizních talk show. Neznámější a u diváků nejoblíbenější se stal jeho pořad Uvolněte se, prosím! Žije s herečkou Ivanou Chýlkovou a je otcem čtyř synů.

Jaroslav Slávik

Jaroslav Slávik
Autor: TV Prima

Je známý hlavně v prostředí hudebního businessu a jeho velkých hvězd. Tento 35letý producent, manažer a původní profesí scenárista posledních deset let působil v zahraničí jako úspěšný hudební producent. Ve věku 21 let se stal nejmladším výkonným ředitelem slovenské pobočky gramofonové společnosti EMI.

Moderátoři

Jakub Prachař

Jakub Prachař
Autor: TV Prima

Herec, muzikant a recesista Jakub Prachař se narodil do slavné herecké rodiny. Otec David, matka Dana Batulková jsou známí herci. Jakub studoval DAMU, katedru alternativního a loutkového herectví, kterou ale po 4 letech opustil. Viděli jsme ho v řadě českých seriálů nebo filmů. Souběžně s herectvím se věnuje i hudbě, jako kytarista vystupuje s kapelou NightWork.

Martin "Pyco" Rausch

Martin "Pyco" Rausch
Autor: TV Prima

Martin „Pyco“ Rausch patří ke slovenské moderátorské špičce. Moderování se začal věnovat už v 15 letech v soukromém rádiu. Původně připravoval žebříčky hitparád, později se posadil i k mikrofonu. Kromě toho se věnoval produkci, psaní textů pro skupinu Save the Cookie a hudební dramaturgii v televizi i divadle.


Talentmania:

Porota Talentmanie v čele s moderátorem Leošem Marešem
Autor: TV Nova

Talentmania se profiluje jako nejlepší česko-slovenská show, která je zatím svým formátem jediná na světě. V této show se o naplnění svého snu může ucházet každý. Bez ohledu na věk, pohlaví, původ, národnost či bydliště! Od počátku budou o osudu účastníků rozhodovat kromě poroty i diváci prostřednictvím sms zpráv – hlas lidu tak bude mít váhu už od začátku!

Show začne dvěma epizodami Soudný den a Hvězdný den. Pak nás čekají semifinálová kola a pět finálových večerů. Vše vyvrcholí 19. prosince v Superfinále. Do epizody Soudný den se dostane zhruba sto soutěžících, tam padne rozhodnutí, kdo se přes porotu dostane dál do semifinále. Do epizody Hvězdný den zase postoupí pět soutěžících z každé z osmi kategorií, vybraných podle hlasování diváků na internetu, do kterého porota nezasáhne.

Původ: Česká republika a Slovensko
Vyšlé hvězdy: Vyjdou až z této show, která je svého formátu první na světě
Začátek vysílání: Září 2010, každou neděli večer
Porota: Moderátorka Adela Banášová, modelka Alena Šeredová, zpěvák Paľo Habera a režisér Zdeněk Troška
Výhra pro vítěze: 150 000 eur, což představuje téměř 4 miliony korun!

Talentmania je rozdělená do osmi kategoriích:

Děti (různé žánry, podmínka 0 - 14 let)
Tanec (jednotlivci a skupiny)
Cirkus (akrobacie, show se zvířaty, kouzelníci, žongléři)
Comedy (stand up comedy, divadelní skeče, vtipná recitace)
Zpěv (sólový)
Zpěv (skupina, sbor)
Hudební nástroje
Jiné (nezařaditelná, ale výjimečná vystoupení, která nepatří do žádné z předchozích kategorií)

Paľo Habera

Zpěvák Palo Habera
Autor: TV Nova

Jeden z nejcharismatičtějších a nejvšestrannějších slovenských muzikantů. Symbolický statut „porotce-kata“ mu po letech zasloužené práce patří, protože se nedá při práci obměkčit slzami, citovým vydíráním, ženskými vnady ani mazáním medu kolem pusy.

Adela Banášová

Moderátorka Adela Banášová
Autor: TV Nova

Kromě Tater je dalším „přírodním úkazem“, který Slovensku sousedé závidí. Že má nos na talenty, to již prokázala před dvěma lety, když usedla v porotě úspěšné show TV Markíza Slovensko má talent. Charismatická blondýna nikdy neměla problém říct svůj názor a v roli porotkyně Talentmanie využije svůj dar znovu.

Alena Šeredová

Modelka Alena Šeredová
Autor: TV Nova

Dvaatřicetiletá modelka žije nyní v Itálii, a i když čas od času pobývá doma v Čechách, pohybuje se především ve světě předváděcích mol a krásných fotografií. Její přirozená inteligence a výřečnost jsou ideálními předpoklady pro křeslo porotkyně.

Zdeněk Troška

Režisér Zdeněk Troška
Autor: TV Nova

Baví dlouhá léta ze svého režisérského křesla české i slovenské diváky a jeho filmy se řadí k nestárnoucím hitům. Už za socialismu natáčel komedie, v nichž se nebál utahovat si z čehokoli, především z temperamentu a povahy českého člověka. Zdeněk svůj národ miluje a zná jej mnohem lépe než kdokoli jiný a svou znalost české i slovenské duše stejně jako jedinečný „troškovský“ humor určitě zúročí v Talentmanii.

Moderátoři:

Leoš Mareš

Moderátor Leoš Mareš
Autor: TV Nova

Leoš Mareš je český moderátor a zpěvák. Moderuje ranní show v rádiu Evropa 2. Moderoval také pěveckou show Česko Slovenská SuperStar, třetí řadu soutěže Česko hledá Superstar, soutěž Big Brother, hitparádu Eso, X Factor či slavnostní vyhlášení ankety Český slavík. Natočil také 4 alba. Od roku 2008 je ženatý, se svou manželkou Monikou Marešovou má syny Jakuba a Matěje. Sám sebe nepovažuje za zpěváka.

Diváky vybraná moderátorka

Dívky, slečny a ženy od 5 do 99 let měly možnost natočit ukázkové video a zavěsit ho na stránky www.talentmania.tv od 25.6. do 25.7. 2010.