Zpěvák Rytmus se inspiruje všude. Jeho aktuální hit "Jebe" se totiž velmi okatě podobá písni "Po poltóne", kterou koncem 90. let nahrála teenagerská zpěvačka Petra Jurinová.

Už samotný název songu vyvolává v lidech jistou kontroverzi. Zpěvák v ní sprostě nadává a nebere si žádné servítky. Dokonce se naváží i do vítěze SuperStar Martina Chodúra. Co se týče hudby, tak je píseň velmi chytlavá a taneční. Jenže má to jeden háček. Chytlavé tóny si Rytmus "vypůjčil" z jiné skladby!

Základ Rytmusovy písně se hodně podobá skladbě dětské zpěvačky 90. let Petry Jurinové s názvem "Po poltóne". Zhruba osm taktů je ve skladbě identických. Jaký je názor na kopírování tehdejší producent Petry Jurinové?

"Těší mě, že Rytmus vyrůstal na písničkách Petry Jurinové," řekl serveru Topky.sk producent Tomáš Kmeťa. V době, kdy se poslouchaly písně Jurinové, bylo Rytmusovi 21 let. Kmeť ještě na adresu Rytmuse dodal: "Mozart, když si od něho někdo "půjčil motiv", prý řekl, že to není plagiátorství, ale známka dobrého vkusu." O žalobě z porušení autorských práv zatím producent neuvažuje. Prý se s Rytmusem nějak domluví.

Poslechněte si skladbu Petry Jurinové "Po poltóne"

Video
Video se připravuje ...

Petra Jurinová - Po poltóne /Youtube/

Porovnejte s hitem Rytmuse "Jebe"

Video
Video se připravuje ...

Rytmus - Jebe /Youtube/

Fotogalerie
5 fotografií