Nevěra Matěje Homoly (37), přítelovo nařknutí z únosu dítěte, vyhrožování soudem… Tok samých špatných zpráv, které Daře pořádně zkomplikovaly život, teď tedy přerušila konečně zpráva dobrá.

„K mimosoudnímu vyrovnání by mělo dojít během 10 dnů,“ řekl Blesku Dařin právní zástupce JUDr. Robert Vladyka, podle kterého se Dara vůči Nově nijak neprovinila, a na peníze má tedy nárok. „Budu opravdu velmi rád, když se celá věc nebude muset řešit soudně,“ míní advokát Rolins. Protože držitelem licence na Slavíka je pořadatel ankety, odškodnění Dara získá od společnosti Musica Bohemica, která se pak následně vypořádá s Novou.

Fotogalerie
6 fotografií

„S Novou máme smlouvu o vysílání. Chtěli jsme, aby Dara Rolins pořad moderovala. Ztrátu ušlého zisku jsme nezapříčinili, ale s Rolins se vyrovnáme. Následně budeme pochopitelně požadovat odškodnění ve stejné výši po Nově, která incident způsobila,“ řekl Jaroslav Těšínský z Musici Bohemica. Pro Daru je to každopádně dobrá zpráva, ať už peníze přijdou z konta Novy nebo Musici Bohemica.

A Nova? Ta stále opakuje to samé. „Naše pozice je pořád stejná. TV Nova má smlouvu pouze s organizátorem ankety Musicou Bohemica na produkci pořadu. Proto to není dotaz na nás,“ reagovala pro Blesk Michaela Fričová, mluvčí Novy, na dotaz, zda mezi Novou a Rolins dojde k mimosoudnímu vyrovnání. Nova tím přehazuje celý problém na Musicu Bohemica, která ovšem byla všemi deseti pro, aby Dara Slavíka moderovala.