Na měkko ze srdceryvného recitování básní Lenky Pietrové (22) na invalidním vozíku byla nejen Alena, ale i režisér Zdeněk Troška (57).

Šeredová soucítila s dívkou už od prvního okamžiku jejího vystoupení a skoro se nezmohla na žádné hodnocení. „Nebudu se vyjadřovat, naprosto mě to rozhodilo. Jsou na světě lidi, a já je mám ve velké blízkosti, v rodině, kteří nemohou dosáhnout toho, co se podařilo tobě, Lenko, protože nemůžou mluvit ani psát,“ přiznala se slzami v očích Šeredová.

„Emočně je to jedno z nejsilnějších vystoupení,“ dal Paľo Habera Šeredové za pravdu. I když se dívce na vozíčku chvěl hlas trémou, po přečtení básní, v nichž odhalila touhu alespoň jednou zkusit chodit, dojala jinak přísné katy z poroty k slzám.

Fotogalerie
3 fotografie

Skládá básně a píše texty

„Chci, aby lidé věděli, že i my zdravotně postižení něco dokážeme a že nesedíme doma se založenýma rukama,“ řekla odhodlaně Lenka Pietrová. Sympatická soutěžící už pět let skládá básně a píše texty k písním. Ve své sbírce už má neuvěřitelných 50 textů.

Největší oporu našla ve svých třech sestrách. S jednou z nich má dokonce stejné tetování na předloktí. „I já jsem Ryba a se sestrou jsme ho dostali k narozeninám od rodičů, ona je moje dvojče a už od dětství všechno prožívala se mnou,“ vysvětlila Lenka.