Mariána Zazrivého a jeho britského dvojníka Paul Pottse spojuje více než jen překrásný hlas, výběr árie „Nessun dorma“ z Pucciniho opery Turandot, ale také nelehký životní osud.

Mariána Zazrivého vloni opustila manželka kvůli jeho silné nadváze. Vážil celých 150 kg! Od té doby výrazně zhubl a v životě mu zůstala jediná radost – zpěv, kterému se věnuje od dětství.

Šikanovaný prodejce mobilních telefonů dobyl Británii

Brit Potts před třemi lety působil na první pohled stejně jako Zazrivý. Nesebevědomý, stydlivý, skromný. Porotci se jeho záměru odzpívat známou árii jen ušklíbli a s očekáváním nejhoršího se rozvalili do židlí. Při zpěvákově vystoupení se ale nestačili divit a zírali s otevřenou pusou. Porotkyně Amanda Holden se dokonce rozplakala.

Potts byl v dětství šikanován svými spolužáky, kvůli čemuž ztatil veškeré sebevědomí. Jedinou útěchou byl pro něj zpěv v křesťanských sborech. Ve svých šestatřiceti letech (stejně jako Zazrivý) se přihlásil do soutěže Británie má talent a stal se hvězdou.

Kopíruje Zazrivý Pottse?

Mezi oběma vystoupeními lze nalézt neobyčejné shody. Oba dva jsou plaší a nevýrazní muži totožného věku. Porota jim nevěří a utahuje si z nich. Ale pak přichází změna. Šok. Režie televizním divákům nabízí záběr na technika zapínajícího doprovodný playback, zpěvák otevírá ústa a za mžik se všem podlamují kolena. Publikum šílí, všichni koulí očima. Tak, jak to bylo s Pottsem ve Velké Británii, je tomu nyní v České republice a na Slovensku s Zazrivým. Jako přes kopírák...

Jde o talent? Ano, ale také o emoce!

Tvůrci soutěže moc dobře vědí, že talent k vítězství nestačí. Na diváky v sále i televizní publikum totiž působí zejména silný příběh, který vyvolává emoce. Tento potenciál ve své osobě Zazrivý nese a je pravděpodobné, že příběh Pottse dobře zná. Jisté je, že emoce se vyplatí - nesou s sebou kromě slz i tučný balík peněz...