Talent uvedou Jakub Prachař s Martinem Pyco Rauschem, porotci jsou Lucie Bílá, Jan Kraus a Jaro Slávik. Talentmanii porotcují Adela Banášová, Alena Šeredová, Zdeněk Troška a Paľo Habera. Moderovat bude Leoš Mareš s partnerkou, kterou si TV Nova z osmi adeptek ještě nevybrala.

Talent na Primě

Prima prozradila, že se do show přihlásilo přes 6000 talentů. Před porotou se střídali zpěváci, tanečníci, mágové a nechyběla ani vystoupení se zvířaty. Do divadelních kol postoupily na tři stovky talentů. O postupu rozhodovali pouze porotci. K úspěchu je třeba získat od nich minimálně dvě ANO.

Diváci uvidí na obrazovkách Televize Prima a TV JOJ záznamy těchto úvodních bojů. Poté následuje tzv. velký třesk, při němž porota vybere semifinalisty do živých přenosů. V semifinálových kolech rozhodují o postupu diváci svými SMS zprávami. Porota může ale udělit divokou kartu, jíž pošle do finále účastníka, kterého diváci přímo nevybrali. O vítězi Česko Slovensko má talent však rozhodnou jen diváci.

Jan Kraus, Lucie Bílá a Jaro Slávík (zleva) budou hodnotit talenty na Primě
Autor: anc

Talentmanie na Nově

Ani nejsledovanější televize nebyla o nic sdílnější. Porotcům prošlo pod rukama v úvodních castinzích jak v Česku, tak i na Slovensku víc než 10 000 soutěžících. Diváci budou moci sledovat všechny castingové epizody v září pět večerů po sobě. Poté budou následovat další kola s názvem Divadlo, do kterých postoupila jen tisícovka největších talentů. Semifinálové přímé přenosy se začnou z Bratislavy vysílat v říjnu.

Oproti TV Prima bude v Talentmanii osm soutěžních kategorií: děti, tanec, cirkus, comedy, zpěv, skupinový zpěv, hudební nástroje a jiné. V polovině prosince diváci svými hlasy vyberou ten největší talent, který získá výhru 150 000 eur, tedy téměř 4 miliony korun.

Zdeněk Troška, Alena Šeredová, Adela Banášová a Paľo Habera (zleva) společně s diváky vyberou vítěze
Autor: TV Nova