Je právem přirovnáván ke skotské nezaměstnané venkovance Susan Boyleové, z níž se díky obdobné soutěži v Británii stala přes noc světová pěvecká hvězda.

Jeho vystoupení zhlédlo na serveru YouTube více než 740.000 návštěvníků.
Podle listu Shanghai Daily byly zmíněnému rodákovi z Pekingu amputovány obě paže poté, co se v deseti letech dotkl při hře na schovávanou drátu vysokého napětí.

Liou Wej je šťastný člověk

"Nevím, proč si lidé myslí, že prožívám bolestný život. Jsem šťastný člověk s pestrým životem, jako ostatní mladí lidé," řekl Liou v rozhovoru pro uvedený deník.

Na piano začal talentovaný mladík hrát v 19 letech, aby si splnil svůj dětský sen stát se hudebníkem. Jeho první lektor výuku vzdal, poněvadž pokládal za nemožné, aby si někdo osvojil hru na klavír nohama. Liou, který v té době studoval hudební teorii, ale vytrval a tajně se klavírnímu umění naučil sám.

Kvůli délce prstů nedokáže zahrát všechny skladby

Klavírista připouští, že výběr skladeb, které dokáže zahrát, je kvůli délce prstů u nohou omezený. Když však v televizní soutěži 8. srpna spustil píseň Mariage d'amour proslavenou francouzským pianistou Richardem Claydermanem, zvedl diváky ve studiu ze sedadel a jednu porotkyni rozplakal.