Kromě Jana Krause (56) v ní usedne i Lucie Bílá (44). Doposud porotcování podobných soutěží striktně odmítala. Honoráře ale rozhodly. Jak Blesk zjistil, Kraus si odnese 5 milionů a Bílá o 300 tisíc méně. Není proto divu, že oba kývli.

„Emoce, krásná nová práce, skvělý tým lidí. Těším se, že budu dělat něco nového,“ říká Bílá a dodává, že bude za hodného policajta. „Budu hladit a pomáhat lidem,“ slibuje Lucie. Už ale nedodala, jestli v tom roli hrají velké peníze. Bílá totiž odmítla svých 4 700 000, které jí Prima nabídla, komentovat. „Já svoje honoráře nikdy nesděluji, promiňte,“ vyhnula se odpovědi Bílá, která show spolu s ostatními odstartuje v září a diváci ji budou moci sledovat každou neděli večer.

Kraus váhal mezi Primou a Novou dlouho. „Nabídka Primy byla nejlepší, proto jsem ji přijal,“ vysvětlil Kraus s tím, že lukrativní kšeft může ohrozit i jeho Uvolněte se, prosím v České televizi. „Jestli budu pokračovat ve své show, to se rozhodne až koncem května, kdy budu jednat s ČT,“ potvrdil Blesku Kraus. Obě české hvězdy budou hodnotit výkony soutěžících společně se slovenským porotcem Jaro Slávikem (35), který patří k významným hudebním producentům. Staral se například o takové hvězdy, jako je Anastacia nebo Simply Red. A právě jeho dlouhé působení v zahraničí přihraje vítězi Česko Slovensko má talent kromě výhry 100 tisíc eura i angažmá v Las Vegas.

Co se děje na Nově?

Nova nabídla své porotě o něco nižší částky. Jisté je ale jedno: jsou vyšší než v případě Česko Slovenské SuperStar. Tam se částka pohybovala kolem milionu korun. V porotě Talentmanie by měl podle posledních informací zasednout Pavol Habera a moderování by se měla ujmout Adela Banášová.