Jak uvedl deník New York Post, už tři základní školy v New Yorku zakázaly svým studentům nosit kostýmy na motivy seriálu Hra na Oliheň. Nelíbí se jim násilné poselství hitu, který boří hranice sledovanosti na Netflixu. Omezení přišlo poté, co se děti bavily tím, že o přestávkách seriál napodobovaly. 

„Kvůli obavám z potenciálního násilí je hra nevhodná pro výplň přestávek nebo jakékoliv diskuze. Halloweenský kostým z této show navíc nesplňuje naše pokyny pro školní kostýmy kvůli potenciálnímu násilnému poselství spojenému s kostýmem,“ uvedli představitelé školy dopise adresovaném rodičům.

Do školy by se podle nich neměly nosit žádné předměty, které lze interpretovat jako zbraně a kostýmy by neměly být příliš děsivé nebo odkazující na násilí. Prý proto, aby neděsily mladší studenty. Místní fanoušci seriálu tak budou muset plánované kostýmy zrušit a vrátit je zpět do svých šatníků. 

Seriál Hra na oliheň se stal úplně nejúspěšnějším projektem platformy Netflix vůbec. Podle šéfů streamovací sítě vydělal už 31 miliard korun a tržby stále rostou. Dílo přitom proniklo i do popkultury a nejrůznější sběretelské předměty se prodávají po celém světě. Lidé si kupují oděvy či pokrmy ze seriálu a vznikají i tematické podniky.

Fotogalerie
92 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Hra na oliheň - trailer Netflix