Video
Video se připravuje ...

Star Wars: Vzestup Skywalkera - poslední trailer na nejočekávanější film roku Falcon

Tržby posledního dílu kultovní ságy se nicméně tentokrát nedají srovnávat s jeho předchůdci Star Wars: Poslední z Jediů (2017) a Star Wars: Síla se probouzí (2015), kdy filmy ve stejném období v USA utržily 248, respektive 220 milionů dolarů.

Přesto však Star Wars: Vzestup Skywalkera představuje jeden z divácky nejočekávanějších filmů letošního roku a zároveň má po svých předchůdcích z posledních let třetí nejúspěšnější start filmu s prosincovou premiérou.

Snímek, který se tradičně odehrává „před dávnými časy v předaleké galaxii“, opět nabízí vesmírné střety a souboje se světelnými meči. Mimo jiné ukazuje moc temné strany Síly, která na svoji stranu láká i kladné hrdiny.

Filmová adaptace broadwayského muzikálu Cats (Kočky), která bude do českých kin uvedena 9. ledna, se naopak zatím jeví jako propadák, jelikož dosud utržila v severní Americe pouze 6,5 milionů dolarů (149 milionů Kč) naproti očekávaným 15 milionům (345 milionů kč).

Film režiséra Toma Hoopera, který bez světových distribučních nákladů přišel na 100 milionů dolarů (2,3 miliardy Kč), patrně nenalákal diváky na digitálně doplněnou umělou srst lidských představitelů a utrpěl v důsledku kritických recenzí, napsal Variety.

Fotogalerie
22 fotografií