S oznámením přišla sama společnost Disney, která vlastní veškerá práva na cokoliv společného se Star Wars. Dosud nepojmenovaný seriál se bude odehrávat ještě před Rogue One: Star Wars Story a jeho hlavním hrdinou bude rebelský pilot a špion Cassian Andor. Právě on pomohl ve zmiňovaném snímku, který je prequelem k filmu Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje z roku 1977, získat společně s Jyn Erso plány Hvězdě smrti.

A s návratem postavy hlásí comeback i jeho představitel Diego Luna (38). „Vrátit se do vesmíru Star Wars je pro mě velmi mimořádné. Mám tolik vzpomínek na skvělou práci, kterou jsme odvedli, a vztahy, které jsem navázal během této cesty. Máme před sebou skvělé dobrodružství a tento nový, strhující formát nám dá možnost prozkoumat tuto postavu hlouběji,“ prohlásil Luna o Cassianu Andorovi. Seriál se začne natáčet v příštím roce. 

A rozhodně nebude jediný, který nás na streamovací službě Disney+ čeká. Již nyní započaly práce na The Mandalorian, na kterém pracuje scénárista a režisér Jon Favreau (56), který se u něj chopí obou těchto rolí. Seriál se bude odehrávat před filmem Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho a očekává se, že se v něm v menších nebo vedlejších rolích objeví Boba Fett, císař Palpatine a robot C-3PO. Disney tak značku Star Wars rozhodně neopouští, jen si bude dávat větší pozor na spin-offy a načasování jejich uvedení do kin.

Fotogalerie
60 fotografií