Čím jste se nechal inspirovat?
„Inspirace je jasná. Snažili jsme se zahrnout typická anglická jídla jako roastbeef nebo Beef Wellington, což je hovězí svíčková v listovém těstě. Inspirovali jsme se ale také moderním Londýnem a městy, kde se stále více prosazuje i kuchyně různých etnik v oblíbených bistrech. Proto také v menu naleznete například indickou lilkovou masalu.“
Co je největší delikatesou ve vašem menu?
„Po servírované degustační večeři pro partnery Plesu v Opeře byly velmi pozitivní ohlasy na polévku z jeruzalémských artyčoků doplněnou pomerančovým želé a chipsem z pomeranče.“
Jaké jídlo vyžaduje největší přípravu?
„Pravděpodobně nejnáročnější položkou na přípravu v celém menu je supreme neboli prsíčka z perličky s fenyklem, karotkou, rebarborovým chutney a lístky růžičkové kapusty. Prsa z perličky se musí rozbourat, stočit do úhledné rolády a připravují se speciální technikou zvanou sous-vide, tedy ve vakuu při teplotě 62 stupňů po dobu půldruhé hodiny. Poté se perlička zarestuje a maso je hotové k podávání.“
SERVÍROVANÉ MENU
- Roastbeef s picallili omáčkou
(zelenina a speciální koření) se salátkem z nakládané zeleninky
- Polévka z jeruzalémských artyčoků, pomerančové želé
- Krémová zeleninová polévka s pečenými artyčoky a smetanou
- Supreme z perličky, fenykl, karotka, rebarborové chutney
(indická omáčka), lístky růžičkové kapusty - Beef Wellington
pyré z kořenové zeleniny a rozmarýnová omáčka - Horké datlové toffee s karamelovou omáčkou a máta
- Ovocné pusinky
Na tomto menu si budou pochutnávat hosté v přízemí a lóžích. Na balkonech je připraven raut v britském stylu, na kterém nebudou chybět např. fish and chips (treska s hranolky), chobotničky či pečená krůta. A o půlnoci se bude podávat například jehněčí hned ve dvojí úpravě (konfitované kolínko a curry).