Čím jste se nechal inspirovat?

„Inspirace je jasná. Snažili jsme se zahrnout typická anglická jídla jako roastbeef nebo Beef Wellington, což je hovězí svíčková v listovém těstě. Inspirovali jsme se ale také moderním Londýnem a městy, kde se stále více prosazuje i kuchyně různých etnik v oblíbených bistrech. Proto také v menu naleznete například indickou lilkovou masalu.“

Co je největší delikatesou ve vašem menu?

„Po servírované degustační večeři pro partnery Plesu v Opeře byly velmi pozitivní ohlasy na polévku z jeruzalémských artyčoků doplněnou pomerančovým želé a chipsem z pomeranče.“

Jaké jídlo vyžaduje největší přípravu?

„Pravděpodobně nejnáročnější položkou na přípravu v celém menu je supreme neboli prsíčka z perličky s fenyklem, karotkou, rebarborovým chutney a lístky růžičkové kapusty. Prsa z perličky se musí rozbourat, stočit do úhledné rolády a připravují se speciální technikou zvanou sous-vide, tedy ve vakuu při teplotě 62 stupňů po dobu půldruhé hodiny. Poté se perlička zarestuje a maso je hotové k podávání.“

SERVÍROVANÉ MENU

  • Roastbeef s picallili omáčkou
    (zelenina a speciální koření) se salátkem z nakládané zeleninky
  • Polévka z jeruzalémských artyčoků, pomerančové želé
  • Krémová zeleninová polévka s pečenými artyčoky a smetanou
  • Supreme z perličky, fenykl, karotka, rebarborové chutney
    (indická omáčka), lístky růžičkové kapusty
  • Beef Wellington
    pyré z kořenové zeleniny a rozmarýnová omáčka
  • Horké datlové toffee s karamelovou omáčkou a máta
  • Ovocné pusinky

Na tomto menu si budou pochutnávat hosté v přízemí a lóžích. Na balkonech je připraven raut v britském stylu, na kterém nebudou chybět např. fish and chips (treska s hranolky), chobotničky či pečená krůta. A o půlnoci se bude podávat například jehněčí hned ve dvojí úpravě (konfitované kolínko a curry).

Fotogalerie
9 fotografií