Bárta oblečený do černého fraku s bílým motýlkem i vestičkou a s předpisovými lakýrkami na nohách, překvapivě dorazil bez doprovodu. "Kačenka podobné akce nemusí, ale kvůli mně váhala, zda půjde. Nakonec nešla, proto již více než týden ji trápí viróza," vysvětlil Bárta Blesk.cz, proč ho manželka do Opery nedoprovázela.

Ministr však očividně nijak nesmutnil. Bavil se u bílého vína v uzavřené lóži se svými politickými kolegy, s Kristýnou Kočí a jejím tajemným a dosud na veřejnosti nepřiznaným přítelem Adamem, a náramně si užíval hlavně tombolu.

Nakoupil si padesát lístků! Při ceně 500 korun za jeden tam nechal pořádnou spoustu peněz! Investice 25 000 Kč se mu však brzy vrátila. Vyhrál totiž šaty od návrhářky Beaty Rajské v hodnotě 50 000 korun. Snad si jeho žena nějaké pěkné vybere, třeba na příští rok právě do Opery.

Vít Bárta byl vyhlášen také vůbec nejhorlivějším hráčem v tombole. Koupil si totiž úplně největší počet lístků! Výtěžek z tomboly šel na dobročinné účely. Rozdělily si ho mezi sebe kambodžský Červený kříž a Nadace Terezy Maxové. Celkem Ples v Opeře vynesl více než půl milionu korun.

Fotogalerie
6 fotografií