"Šlo o nešťastnou událost," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Žádné bližší podrobnosti uvést nechtěl. "Věc dál nebudeme komentovat," prohlásil.

Příčinu úmrtí hudebníka, který zemřel jen pár dní po vydání svého nového alba V bludišti dnů, nesdělila ani rodina. Muk se v minulosti léčil s depresemi. Podle informací Blesku pitva prokázala, že Muk měl v době smrti v krvi přes 2 promile alkoholu. Mimo to se v Mukově těle našly stopy antidepresiv. Pravděpodobnou příčinou smrti Petra Muka bylo udušení zvratky.

 

Pohřeb bude ve čtvrtek

Poslední rozloučení s Petrem Mukem proběhne ve čtvrtek 3. června. Přestože si Mukova rodina veřejný pohřeb nepřeje, jeho přátelé a kolegové se rozhodli uspořádat rozloučení veřejné. Proběhne v pražském Divadle Broadway, které bude otevřeno už od 8 hodin.

Lidé budou mít možnost v sále položit květiny, poté by měli sál opustit a umožnit příchod dalším Mukovým fanouškům. Asi půlhodinový smuteční akt začne v 9:30, po jeho skončení pořadatelé opět dveře otevřou a umožní lidem psát kondolence do připravených knih.

Organizátoři čekají velký zájem, divadlo proto bude po dobu konání smuteční slavnosti uzavřeno. "Veřejnost však může sledovat samotný akt na plazmových obrazovkách, které budou rozmístěny v pasáži Broadway," řekla mluvčí Divadla Broadway Martina Jandová.

Rodina s veřejností nesouhlasí, přeje si soukromí

Pohřeb zesnulého zpěváka se odehraje stejný den, ale pouze v úzkém rodinném kruhu. "Plníme přání Petra o způsobu pohřbu a sami tuto událost pojímáme bez společenských klišé," řekla jeho sestra Dagmar Maříková. "Kdo měl Petra opravdu rád, se s ním může rozloučit v duchu, ve svém srdci nebo jiným svobodným způsobem," dodala.

Lidé na Muka mohou zavzpomínat také v pražských Havlíčkových sadech na Vinohradech. Pietní místo skoro uprostřed parku známého jako Grébovka po dohodě s rodinou dva dny po Mukově smrti vyčlenila radnice Prahy 2.

Fotogalerie
4 fotografie