Producent Lichtenberg ihned odmítl spekulace o sebevraždě. Podle něj šlo o nešťastnou náhodu. "Byl plný energie, těšil se na koncert Kiss a na hokej. Nevěřím, že šlo o dobrovolnou smrt," řekl Blesk.cz.

565974:gallery:true:true

Blesk se pokoušel zjistit více podrobností od pražské záchranky, ale neuspěl. „K tomuto výjezdu vám nic neřekneme. Rodina si to nepřeje,“ řekla pouze mluvčí záchranky Jiřina Ernestová. Policisté reagovali podobně. „Nebudeme uvádět žádné podrobnosti,“ ragoval mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan na dotaz Blesku, co se v pražském bytě vlastně stalo.

Ve 12:30 přijelo k domu, kde bydlel Muk, auto pohřební služby. V bytě v té chvíli byla manželka Eva a Mukův manažer Richard Dušák. Asi za půl hodiny vynesli pohřebáci rakev s ostatky zpěváka, které odvezli na toxikologii Ústavu patalogie, kde proběhne pitva.

V poslední době se mu dařilo

V poslední době prožíval zpěvák podle svých slov šťastné období. S manželkou Evou Hejčíkovou vychovával dceru Noemi. U porodu malé Noemi asistovala v roce 2006 jako gynekoložka Mukova předchozí přítelkyně Michaela Klímková. "Já držel Evu za jednu ruku, Michaela za druhou. Co bylo, je dávno pryč," popsal tehdy průběh porodu Muk.

Mukova smrt přišla několik dnů po vydání nového alba V bludišti snů, které kritika přijímá velmi dobře.

Ještě v neděli (včera) se Muk těšil na koncert kapely Kiss, který opravdu navštívil. Další hvězdu, kterou chtěl vidět naživo (Billyho Idola), už nestihne.

Fenomén Ocean

Petr Muk se narodil 4. února 1965 v Českém Krumlově. Studoval na stavební průmyslovce v Českých Budějovicích. V mládí hrál na baskytaru a zpíval v různých kapelách (hlavně punkových).

Sedm let zpíval se skupinou Oceán, kterou založil v roce 1985. Kapela se do podvědomí diváků dostala hlavně díky písničce Ráchel. Skupina získala např. cenu Melodie za Objev roku v roce 1989 a mnoho dalších. Tuto cenu získala v roce 1992 také další kapela Petra Muka (Shalom). Roku 1992 získala skupina Shalom českou cenu Gramy jako Skupina roku a v tom stejném roce získal tuto cenu také Petr Muk jako Zpěvák roku.

Fotogalerie
2 fotografie

V roce 1997 vydal své sólové album "Petr Muk". V současné době nebyl členem žádné skupiny, ale věnoval se sólovému zpěvu. Od roku 1997, kdy vydal první sólové album, vystupoval jako samostatný interpret, často v muzikálech (Rusalka, Johanka z Arku, Galileo). V roce 2004 vydal a koncertním turné podpořil minialbum Oh L'Amour obsahující české verze písní skupiny Erasure, se kterou jako jediný Čech společně s Oceánem projel Anglii -jako předkapela Erasure- žádné jiné české kapele se již nic podobného nikdy nepodařilo.

 

Foto od Vás
Potkali jste se s Petrem Mukem osobně nebo máte vlastní fotografie z z Petrových koncertů? Napište nám o tom! Fotografie a vaše vzpomínky na zesnulého zpěváka nám můžete posílat na email online@blesk.cz.