Víte, píšu knihy, knihy, kde se to padouchy jen hemží a vždycky, když některému literárnímu bad boyovi zakroutím krkem, ozve se pláč fanynek, které týpka, který vesele znásilňoval, mučil a podřezával krky, milovaly a jsou si jisté, že jeho chování bylo zapříčiněno jen tím, že ho okolí špatně chápalo. Zvykla jsem si, koneckonců, je to kniha a tak podobné nářky nikomu neškodí, dokonce ani dotyčným smutným dámám. Průšvih by samozřejmě nastal, kdyby k tomu došlo v reálném životě a cituplné čtenářky usoudily, že chlapík, co pro ránu nejde daleko a konsenzualita sexu mu příliš neříká, bude dokonalý životní partner a otec rodiny, neboť se polepší.

Jen silná ruka zvládne jankovitého koně
Mechanismus vzniku podobné fascinace je celkem logický. Ženy jsou, bez ohledu na to, co se říká, lovci a pasou po té nejžádoucnější kořisti. Mít na vodítku pokojného bernardýna je jistě pěkné, ale vést si tygra? Být jedinou, ke které se tygr lísá? Panečku, to by bylo něco.
Bohužel, tygr není úplně vhodný k mazlení a být pořád ve střehu jednoho unaví. Navíc, v očích okolí nemusí být ten vytoužený tygr výhrou, ale spíš komplikací, přítěží, kterou si dotyčná pověsila na krk a která jí pomalu likviduje život.  Asociálové a psychopati málokdy bývají dobrými partnery… a soucit a touha pomoci by neměla být zaměňována s láskou.

„Tygři“ rozhodně nejsou vhodnými partnery pro cituplné pečující žínky, když s nimi někdo vydrží, tak je to nejspíš žena tvrdá a rázná, která je dokáže „přišlapovat“ a prosadit si svoje.

O hodné kluky nikdo nestojí
Tohle klišé kupodivu razí hlavně ti, kdo se za hodné kluky považují. Jinak se nedá říct, že o slušné lidi by jako o partnery nebyl zájem, minimálně od určitého věku už drtivá většina žen uvítá spolehlivého parťáka a nejpozději s mateřstvím ho pak nutně potřebuje.
Obdiv k virtuálním výtržníkům pak slouží jen jako duševní rekreace, útěk do světa, kde povinnosti nehrají prim, a kde lapka na vzpínajícím se koni, nebo gangster, líbající svou girl s cigárem v koutku může být archetypem chlapa.  V reálném životě je taková „existenc“ jízdenkou na vlak do maléru.

Milé dámy, ve fantasii si s toulavými kocoury klidně pohrávejte, v království tohoto světa je ale kopněte do zádě nejpozději druhý den ráno.