Prsa ano či ne
Zatímco v reálném světě vyvolá kojící matka maximálně tak mírné rozpaky, ve světě Sítě se to občas parádně zhádá. Odpůrci a příznivci kojení se do sebe pustí za použití všech podpásových i nadpásových zbraní (a vypadá to, že kdyby měli pásové, použijí je taky).

Je to hnus, volají převážně bezdětní, vychutnávám si svoji double shot kávu a najednou proti mně sající dítě.
Je to přirozené, řvou zastánci, taky nepiješ svoje kafe na záchodě.
Exhibicionistky, supermatky, nadávají jedni. Sociopatičtí no kidies, opáčí druhá strana.  A pravda? Ta je někde uprostřed, možná ne přesně uprostřed, ale tam, kde je obyčejně bývá. Zdravý rozum a trocha ohledů jistí všechny podobné situace.

Magie ženského hrudníku
Jsou lidé stydliví i bez zábran, jsou věřící i hédonici, a jsou taky děti, co vydrží a děti, co vřeští.
Pro bezdětné – vřeštící kojenec není dokladem výchovného selhání rodičů, stejně jako není dokladem ničího setkání krákající vrána. Prostě to tak v přírodě chodí.

Češi zpravidla nejsou žádní puritáni a když přijdete v létě na koupaliště, bradavek uvidíte rozhodně víc, než pokud budete hledat kojící matky, ostatně, ono toho při kojení moc vidět nebývá… ale někomu to ke vzteku stačí, někdo se pro jistotu vymezuje proti mateřství obecně, a někdo po defensovsku hejtuje prostě všechno.


Existují důvody, proč kojení podporovat?
Jasně. A existují důvody, proč podporovat kojení na veřejnosti? Taky.
Pojďme si je shrnout.

1)    Sající dítě neřve.
Tohle je pro okolí podstatné. Sající dítě je zticha, klidné, přitulené, neškodné. 100% důvod, proč ano.

2)    Kojení není hlučné, nepáchne, nejde z něj kouř, stačí se nedívat.

3)     Kojení je v mnoha případech pohledné.

4)    Jsme prostě savci, přes to nejede vlak.

A od teď i na sociálních sítích
Facebook dlouho potíral obnažené ženské prsy a to i když šlo o kojení. S tím je konec. Proti se postavily i celebrity a od teď se už  i tam může kojit.  Podle mého soukromého odhadu však bude obrázků hrajících si koťat na fb pořád většina.