Obdiv, peníze, pozornost, VIP zacházení, to zamotá hlavu a nemusíte kvůli tomu být ani kluk z malého města.  Někoho to dostihne hned, někoho za pár let, ale pocitu, že je něco víc, se nakonec vyhne málokterý mediální kovboj nebo pěnice.

Syndrom VIP
Ne, že by všichni toužili se prát, ale iluze beztrestnosti odbourá zábrany a syndrom „víte, kdo já jsem“, často v kombinaci absencí „kinderštůbe“ a alkoholem vede k malérům.  Je ovšem také pravda, že když ulítne celebrita, neskryje se v anonymitě Pepíka od vedle, kterého zkritizují maximálně štamgasti jeho oblíbené hospůdky.  Daň za slávu se prostě platit musí.

Být středem pozornosti, pořád pod veřejnou kontrolou, je únavné a tlaku čelí každý jinak… Strkanice s ženskými ovšem patří rozhodně k těm nejtrapnějším řešením situace. 

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi?
O tom, koho považují celebrity za vola, není pochyb. Zájem opačného pohlaví považují za automatický, splněný svých přání za logické. Kdo by jim taky odolal, že? 
Kontrast nadšení fanoušků a nezájmu, nebo negativní reakce je šokuje, uráží, navíc se vždycky najdou fandové dostatečně loajální, aby na smělce, který celebritu kritizuje, vyhlásili hon, minimálně internetový. Proč si tedy připouštět pochybnosti, proč se kát? 
Zatímco v USA policie pohlíží na celebritní násilníky dost nelaskavě, česká se zpravidla snaží konflikt spíš uhladit, takže proč si vlastně trochu nebouchnout?  

Kdo měl problémy?
Nejvíc dámy rozhodně zklamalo „statečné srdce“ Mela Gibsona. Rasistické nadávky, domácí násilí, alkoholové excesy. Amerika umí být v některých věcech zatraceně upjatá a Mel to má dodnes s rolemi nahnuté.

Charlie Sheen nikdy nepředstíral, že je vzorný křesťan, ale zase si odseděl pár dní za domácí násilí, a s nosem od koksu a s prostitutkami po boku se objevuje běžně. Pařba je pro něj zákon, a běžně kvůli tomu přichází o práci a o kšefty. Zdá se, že svůj život už příliš nekočíruje, ale publikum ho ještě úplně nezavrhlo.

Máma šlapka, táta gangster… to je minimálně stylizace hiphopperů, a tak není divu, že pro ránu s touhle image nejdou daleko. Chris Brown propleskl Rihannu docela důkladně, 50 cent zatočil se svou partnerkou podobně, český Řek Ektor má za sebou taky dva ošklivé excesy v barech…

Žádným svatouškem ale nebyl ani Sean Penn, se kterým se kvůli násilí rozešla Madonna, legendární James Brown, který byl několikrát zatčený za napadení partnerky a Ike Turner, bývalý manžel Tiny byl snad nejprovařenějším domácím násilníkem vůbec.

Sportovní hoši od rány
Nejsou to žádné slečinky, ať už se jedná o hokejistu Jaroslava Bednáře, kterého Helena Zeťová potopila až po letech, jeho ruského kolegu Semjona Varlamova, nebo třeba o Mika Tysona. Těžko říct, jak daleko by zašli bez hvězdného statusu, faktem ale je, že Semjon byl ostrým přístupem americké policie k domácímu násilí po benevolenci rodného Ruska dost překvapen.

Křehká furie
No a mezi ženskými si roli nejagresivnější rváčky zastává jednoznačně modelka Naomi Campbell, která se pere, hází předměty a když už se jí „neplaší kladiva“, tak aspoň na každého ječí.

Názor psycholožky Radany Roveny Štěpánkové:

Současnými celebritami se nestávají lidé pro své morální a mravní vlastnosti, naopak, plusem je extravagance, exhibicionismus, což koresponduje i excesy v soukromém životě. Některé celebrity mohou mít pocit, že mají právo prosadit svou vůli násilím, právě proto, že jim narcistní pohled na život není cizí.