1. Nejlépe je vždycky začít u nároků a očekávání. Pro začátek můžete věřit, že váš vyvolený či vyvolená budou dokonalým prototypem svého pohlaví, přímo matricí všech pověr, předpokladů a iracionálních snů, které se o mužích a ženách tradují.

Pokud předpokládáte, že váš partner bude mužný, ale něžný, drsný, ale domácký, opraví auto, bude vynikajícím psychologem a v noci se promění ve všechny odstíny pana Graye, jste na dobré cestě.

U pánů zas zabere, když budou vyžadovat ženu něžnou, submisivní a domáckou, přitom však úspěšnou v zaměstnání, sexy a koketní, věrnou, dobrou matku, dokonalou hospodyni běsnící v posteli v roli žhavé milostnice. A pozor, nikdy, nikdy se nesmí potit.

2. Už tento jednoduchý krok by vám měl zajistit dokonalé životní zklamání. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, stačí dosažení požadovaného ideálu po partnerovi či partnerce nekompromisně vyžadovat a brzo se můžete nadít i domácího násilí, které špatné manželství vhodně korunuje.

3. Vhodné je taky vyžadovat dokonalý soulad s vzhledovým ideálem, a pokud to nefunguje, dát to protějšku pořádně sežrat. Přibere žena v těhotenství? Berte to jako porušení manželského slibu. Nemá už otec rodiny, který 10 hodin denně sedí u počítače, vyrýsované břicho? Nemilosrdně mu ukažte jihoamerického milence Madonny (případně Madonnu samotnou, když může ona, může on taky.) Nedejte jim pokoje, k čemu je muž, který na ulici neprokáže akční kvality Arnolda, k čemu žena, která v sobě nemá žhavost a pokoru Angeliky?

5. Běh uličkou protichůdných požadavků dostane většinu vyznavačů partnerského pekla do extáze. A pokud dochází inspirace, není od věci sáhnout po zásadách minulých století, nebo se vrátit až k rodinným modelům populárních lovcům mamutů, lépe řečeno k tomu, co za model soužití doby kamenné považujeme. Připomenutí, že dříve ženy rodily na poli a pak šly znovu kosit, nebo že bylo zvykem aby manžel rodinu zcela zajistil vaší pololvici jistě potěší.

6. Že chcete raději manželství šťastné, harmonické a ani ty facky by tam létat nemusely? I pro vás tu máme radu. Dělejte prostě pravý opak.