SPECIÁL MICHAEL JACKSON (+50): Vše o jeho životě a smrti..

Náhlou smrt popového krále oplakávají od minulého čtvrtka miliony lidí po celém světě. Prezident fanklubu Michaela Jacksona teď ale přiznal, že jsou i tací, kteří si sáhli kvůli bolesti ze ztráty na život. On sám ví o dvanácti případech fanoušků, kteří smrt svého idolu nezvládli a spáchali sebevraždu. Zpěváka už za jeho života provázelo na veřejnosti hysterické šílenství psychicky slabších fanoušků.

Jackson: 48 hodin před smrtí tančil. Více zde!


Gary Taylor, prezident a majitel fanklubu MJJcommunity.com, teď přiznal novinářům: „Vím, že roste počet mrtvých, teď je to číslo někde kolem dvanácti. Ti lidé procházejí velmi vážnou situací, ale Michael Jackson by nic podobného nikdy nechtěl. Chtěl by, aby žili. Oni jeho smrt nedokážou přijmout, žijí v poněkud jiné realitě. Já sám jsem jako omráčený faktem, že je mrtvý. V jednu chvíli plánuje koncerty, a najednou je mrtvý. Myslím, že pohřeb bude tím momentem, kdy nás zasáhne realita, že už je pryč a nemůže se vrátit, v komunitě fanoušků zavládne obrovská deprese z toho, co se stalo.“

Fanoušky před sebepoškozováním a sebevraždami zrazuje také Michaelův kamarád reverend Jesse Jackson. „Teď prožíváme čas, kdy nás bolí srdce. Cítíme velkou bolest, ale máme také velkou příležitost oslavit Michaelův život. Michaela učinilo šťastným prohlášení We Are The World. Neubližujte si. Někdy padneme dolů, ale pak se zase postavíme. Tak je to správné. V Michaelově jménu žijme všichni dohromady jako bratři a sestry a neumírejme osamělí jako pošetilci,“ vyzval k rozumnému truchlení duchovní Jackson.