„Nevím, jestli je vhodné o tom hovořit. Ale proč ne? Vždyť Láďa byl můj učitel, on mi ukazoval, jaký je život a udělal ze mě filmovou hvězdu. A nemám se za co stydět, byla jsem v tu dobu svobodná a volná,“ přiznala po třiceti letech Dáda s milostný románek s geniálním režisérem. Vše o životě a smrti ladislava Smoljaka, čtěte zde

Smoljak ale už v té době svobodný nebyl. Prožíval právě první manželství, když Dáda bodovala v Semaforu. Tam si poprvé podali ruku a tam se jí Smoljak od prvního okamžiku dvořil a začal ji svádět.

„Potom si pamatuju, jak šel v Jungmannově ulici se Svěrákem a já proti němu s panem Suchým. No a tam sjel blesk,“ vzpomíná Patrasová. Na manželku si prý Smoljak hodně stěžoval a tak svobodná Dáda neměla s intimním vztahem žádný problém. „Hodiny jsme také proklábosili. Povídali si o knížkách. Já milovala jeho osobnost, měl pro mě nepředstavitelné duševní charisma,“ říká Dáda.

Fotogalerie
1 fotografie

Chtěl, abych si sundala kalhotky

Patrasová se zase stala z minuty na minutu Smoljakovou ikonou a proto pro ni nechal ušít roli ve Vrchní, prchni! na tělo. „Tu úžasnou scénu ve vaně vymyslel opravdu pro mě. Měl ale podmínku, že pod těmi šaty nesmím mít spodní kalhotky a trval na tom,“ popisuje Dáda a dodává: „Ta scéna byla tak dokonale vymyšlená, že nešlo odmítnout.

Řekla jsem mu ale, že spodní kalhotky si nesundám, že jinak do toho nejdu. Dost protestoval, že mu chci tu výjimečnou scénu narušit, potom ale souhlasil,“ svěřuje Dáda.

Tři ženy, tři rozvody

O soukromí Ladislava Smoljaka se toho příliš neví. Své vztahy totiž úzkostilvě tajil. Přitom jeho životem prošlo tolik žen, že by to vydalo na nejeden román.  „Je to tím, že vedle Svěráka, který je pro všechny vzorem ctnosti, věrnosti a šlechetnosti, já jako kurevník nikoho nezajímám,“ nechal se předčasem slyšet Smoljak.

Otec legendární, ale fiktivní postavy Járy Cimrmana, byl ve skutečnosti otcem čtyřnásobným. Během svého života se třikrát oženil a následně i rozvedl. Se svými bývalými ženami má děti Davida (51), Filipa (45), Kateřinu (33) a Alžbětu (31).

„Nemohu si stěžovat a rozhodně to neberu jako svou životní prohru, vždyť díky tomu mám čtyři úžasné děti,“ řekl před nedávném s úsměvem na rtech Smoljak. Kuloáry se ale proslýchalo, že sám rozhodně nebyl. Vždy se obklopoval krásnými ženami a do divadla na něj chodily věrné fanynky.

Vždy se obklopoval nádhernými ženami

„On bydlel kousek od Staroměstského náměstí, ale často pobýval u milenky,“ prozradil zdroj ze Smoljakova okolí. Dokonce byl jednou přistižen s pohlednou brunetkou, ale doteď se neví jakou roli hrála v jeho životě.

Ženy ho fascinovaly po celý život, byly pro něj inspirací. Jenže aby se nenechal zbytečnou ženskou krásou v práci rozptylovat, tak si v divadle Járy Cimrmana usmysleli jisté pravidlo. V divadelním souboru nikdy nehrála žádná žena, ale muži s parukami a vycpávkami. I to nahrávalo velkému vtipu a humornému pojetí divadelních her ve kterých se tak často a rád Smoljak objevoval.