Kate Middletonové ve video zprávě zveřejněné 22. března potvrdila, že jí byla diagnostikována rakovina a kvůli této nemoci podstupuje „preventivní chemoterapii“. Na sociální síti se toto video objevilo v den, kdy její děti nastoupily na velikonoční prázdniny - a tak se spekulovalo, že to udělala proto, aby se to její děti dozvěděly nejdříve od ní, ne od spolužáků ve škole. Dalším možným důvodem bylo zamezení možných spekulací, které by nepochybně přišly poté, co by chyběla na Velikonoce v kostele.

Jenže dobře informovaný zdroj deníku DailyMail tvrdí, že ani s jedním z těchto možných důvodů nemělo načasování videa nic společného. Kateina diagnóza totiž nějakým záhadným způsobem „unikla“ na veřejnost! Není jasné, zda únik pocházel z londýnské  kliniky, kde princezna v lednu podstoupila operaci břicha, nebo odjinud, Kensingtonský palác byl kvůli tomu prý každopádně kontaktován - takže manželce prince Williama (42) už nezbylo nic jiného, ​​než si notně pospíšit se svým přiznáním.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Kate promluvila o boji s rakovinou. Instagram princeandprincessofwhales

„Ať už byl důvod jakýkoli, všeobecné uznání, kterého se Kate dostalo, jenom potvrdilo, že to bylo správné rozhodnutí,“ uvedl zdroj - jímž byl britský sloupkař Ephraim Hardcastle. A je pravdou, že jí podpora lidu rozhodně nechybí. Sama královna-manželka Camilla (76) minulý víkend řekla, že je princezna z Walesu upřímně „nadšená“ z veškeré podpory veřejnosti. Zmínila to, když při své návštěvě města Shrewsbury potkala dvě sestry držící plakáty s vřelými slovy „posíláme naši lásku Kate“. 

Fotogalerie
52 fotografií