Manželku následníka britského trůnu prince Williama (41) Kate a jordánskou královnu Raniju dosud pojilo pevné přátelství. Princezna Kate totiž ještě jako malá holčička v Jordánsku v letech 1984 až 1986 sama žila, a to kvůli zaměstnání jejího otce, jenž pracoval pro aerolinku British Airways. 

K zemi tak měla vždycky blízko a stejně tak i k místní královské rodině. Sympatie byly navíc oboustranné... Jordánská královna Ranija, která stejně jako Kate platí za módní ikonu, o britské aristokratce vždy hovořila jen v tom nejlepším. 

Jak informoval německý deník Bild, přátelství dvou urozených krásek je teď ale dost možná konec. Ranija totiž vystoupila v televizním rozhovoru se slavnou novinářkou Christiane Amanpourovou (65) a veřejně se zastala Palestiny.

Ranija se totiž narodila v Kuvajtu palestinským rodičům a vyrostla na Západním břehu Jordánu, který je aktuálně válečnou zónou. Západ obvinila z „do očí bijícího dvojího metru“, který je pro arabský svět šokující, protože „podporuje zabíjení Palestinců“. Aktuální vraždění palestinských civilistů popsala jako „řezničinu“. 75 let trvající konflikt označila za „boj za svobodu a spravedlnost“, ale zdůraznila, že soucítí se všemi civilisty, ať už jsou na jakékoli straně konfliktu. 

Budoucí král a královna Velké Británie William a Kate se přitom veřejně postavili na stranu Izraele. Hned po útocích Hamásu z 14. října vydali prohlášení, v němž dali jasně najevo své postoje. „Hrůzy způsobené teroristickým útokem Hamásu na Izrael jsou strašlivé. Důrazně je odsuzujeme,“ sdělili světu. 

Ještě na červnové svatbě Ranijina syna a následníka jordánského trůnu Husajna (29) byly přitom Kate a Ranija jako jedna ruka. Takhle harmonické už to asi nikdy nebude.

Video
Video se připravuje ...

Na zdraví našich chotí a milovaných žen aneb Příběhy královských milenek Videohub

 

Fotogalerie
161 fotografií