Mladší syn britského krále Karla III. (74), princ Harry, se nijak netají tím, že ho spořádaný život po vzoru jeho staršího bratra Williama (41) vůbec neláká. Harry má za sebou pořádně bouřlivé mládí, ve kterém nezřídka figurovaly i drogy... a lásku k psychedelikám si ponechal až do dospělosti. 

„Jako by mi to vyleštilo čelní sklo, odstranilo to nánosy života. Odstranilo to všechny filtry a dovedlo mě to k jistému pocitu uvolnění, úlevy, pohodlí a lehkosti, kterého se mi nějaký čas nedostávalo,“ prozradil princ během terapeutického rozhovoru s kanadským lékařem Gaborem Matém, který se v sobotu vysílal online a na nějž si zájemci mohli koupit lístky. 

Stěžejní součást života

„Začal jsem je brát rekreačně, a pak jsem si uvědomil, jak moc mi to prospívá,“ svěřil se Harry o psychedelických látkách divákům a Matému, jenž se specialuzuje na léčbu závislostí a práci s umírajícími. 

„Řekl bych, že je to jedna ze stěžejních součástí mého života, která mě hodně změnila a pomohla mi vyrovnat se s traumaty a bolestmi z minulosti,“ řekl otevřeně. „Odemklo to hrozně moc věcí, které jsem potlačoval.“

Kokain na venkovském sídle

Harry se už v minulosti nechal slyšet, že v dospívání užíval kokain a marihuanu. Své zkušenosti popsal například v knize Spare (česky Náhradník), která vyšla v lednu.  

Dvojnásobný táta v díle přiznal, že mu první lajnu kokainu nabídli během loveckého víkendu v čímsi venkovském sídle. „Nabídli mi lajnu a od té doby jsem si jich dal ještě pár,“ napsal princ. „Nebyl jsem po tom vyloženě šťastný, ale cítil jsem se jinak. A to byl můj hlavní cíl,“ popsal své pocity.

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

 Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123 

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video
Video se připravuje ...

Fiala míří za Bidenem do Polska. Kolaps Meghan kvůli South Parku! A Putin zrušil dohodu. Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
114 fotografií