Nichollová je si svým tvrzením jistá. „Věděla, že se z Balmoralu nevrátí a chtěla tady zemřít,“ tvrdí. Dodala, že Alžběta II. nechtěla zůstat v Buckinghamu, protože právě skotské sídlo bylo jejím oblíbeným místem. 

Slova královské expertky potvrdil i moderátor BBC Huw Edwards. Právě on celému světu sdělil úmrtí panovnice. „Rozhodla se tam zůstat i přes zdravotní problémy, protože se tam cítila pohodlně a měla na to místo spoustu skvělých vzpomínek,“ vysvětlil. 

Nichollová přitakala. „Myslím, že Balmoral byl tím jediným místem, kde mohla být sama sebou. Matkou, babičkou a prababičkou,“ mínila. „Na zámku byl kus jejího já. Chtěla tam zůstat a také zemřít,“ dodala podle deníku Mirror.

Na zámku měla panovnice vše, na co jen mohla pomyslet. Denně se věnovala svým oblíbeným kratochvílím. Mezi ty patřilo čtení dostihových novin Racing Post nebo sledování televize. Poslední dny byla po jejím boku nejlepší kamarádka Angela Kellyová. Ta byla mimo to i její osobní asistentkou. 

Jako by královna byla se smrtí smířená, řešila se svým doktorem téma posmrtného života. Jedním dechem prý dodala, že je ráda, že může trávit čas ve svém milovaném domově v Balmoralu. „S velkou pýchou si prohlížela místní zahrady. Myslím, že přesně tady chtěla trávit své poslední dny,“ uvedl doktor Ian Greenshields, který ji na sídle navštívil. 

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla Videohub

Fotogalerie
51 fotografií