Tím však hrubě porušila královský protokol, protože dotýkat se panovníka, natož ho líbat, je v Británii přísně zakázáno. Americká televize CNN si okamžitě odvážnou dámu vytáhla z davu a udělala s ní rozhovor.

Ukázalo se, že jde o Jenny Assiminiosovou, která přiletěla až z Kypru. „Viděla jsem ho před sebou, nemohla jsem tomu uvěřit. Řekla jsem mu: ‚Mohu vás políbit?‘ a on odpověděl: ‚No, ano.‘ Tak jsem ho popadla a políbila. Jsem velmi šťastná. Děkuji Bohu, že jsem ho mohla vidět a políbit,“ uvedla Jenny. Na otázku, zda si někdy myslela, že někdy políbí samotného krále, žena dodala: „Ne! Ale on vypadal tak smutně. Řekla jsem mu: ‚Je mi líto vaší ztráty.‘ Byl milý a usměvavý, je dokonalý.“

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla Videohub

Fotogalerie
65 fotografií