V úterý zveřejnila manželka prince Harryho (37) Meghan Markleová první epizodu svého dlouho očekávaného podcastu s názvem Archetypes (Archetypy). Jako prvního hosta si pozvala svou dobrou kamarádku a tenisovou šampionku Serenu Williamsovou (40). 

Vzpomínky na práci pro monarchii

Ústředním tématem dílu byly ženy a ambice. Když ale došla řeč na úlohu matek, přišla Meghan s děsivou zkušeností, ke které došlo v roce 2019 během jejich turné po Africe, když ještě s Harrym pracovali pro monarchii. V pokoji jejich syna Archieho vypukl požár! I tak ale musela rodina v povinnostech pokračovat.

„Když jsme letěli na turné do Jižní Afriky, přistáli jsme s Archiem, byly mu tehdy tak čtyři a půl měsíce. Sotva jsme přistáli, museli jsme ho vysadit v obytné jednotce, ve které nás nechali bydlet,“ vyprávěla někdejší vévodkyně, která se vzdala titulu.

Požár v dětském pokoji

„Archie se měl připravovat ke šlofíku. Okamžitě jsme vyrazili na oficiální vystoupení ve městě zvaném Nyanga. Stála jsem na pařezu, promlouvala k ženám a dívkám a když jsme byli hotoví, nasedli jsme do auta a řekli nám: ‚V rezidenci došlo k požáru.‘ Cože? ‚Došlo k požáru v dětském pokoji.‘ Cože?“ vzpomínala hvězda seriálu Kravaťáci.

Život Archiemu zachránila chůva

Situaci naštěstí zachránila jejich chůva Lauren. Když měla ukládat Archieho, řekla si, že si ještě skočí o patro níž pro svačinu. Protože byla ze Zimbabwe, kde matky tradičně děti nosí na sobě v šátcích, přivázala si chlapce na tělo a vzala ho s sebou. 

„Zatímco byla dole, topení v dětském pokoji začalo hořet. Nebyl tam žádný detektor kouře. Někdo dole v chodbě ucítil kouř, šel tam a uhasil to,“ řekla Meghan. „Měl tam spát Archie,“ vyjádřila znepokojení.

Serena: Nezvládla bych to!

Po této zkušenosti rodinu přesunuli, ve svých oficiálních povinnostech ale museli pokračovat a Archieho opět nechat u chůvy. „Nezvládla bych to,“ prohlásila rezolutně Serena. Ta by prý pokračování odmítla a raději zůstala se svým dítětem. 

Video
Video se připravuje ...

Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

Fotogalerie
221 fotografií