Budoucí britský král princ William (40) a vévodkyně Kate (40) o víkendu překvapili fanoušky, když s sebou na finále mužů ve Wimbledonu vzali i svého nejstaršího syna. Malý George, který 22. července oslaví 9. narozeniny, přišel v tmavomodrém obleku s neprodyšným sakem, košilí s dlouhým rukávem a kravatou pevně uvázanou kolem krku. Venkovní teploty se ale vyšplhaly až ke 30 °C!

George byl viděn, jak si otírá pot z čela nebo zahání žízeň pitím z šedého kelímku. Kate dokonce v jeden okamžik položila synovi ruku na čelo, jako by se chtěla ujistit, že nemá úžeh. George na rozdíl od rodičů nedostal ani klobouček či sluneční brýle... 

Řada občanů chlapce politovala a vyjádřila zamyšlení, zda byla taková „róba“ skutečně nutná. Podle pravidel etikety ale bohužel byla! Malý princ už je totiž ve věku, kdy namísto šortek a podkolenek na oficiální akce musí nosit dlouhé kalhoty a „dospělácký“ společenský oděv. Předepsaný dress code na turnaji pak hovořil jasně – a jeho pravidla se vztahovala i na školáka. 

Jak se ale zdálo, George si akci užil i tak. Vítěz Novak Djoković ho po zápase dokonce nechal potěžkat si jeho pohár!

Video
Video se připravuje ...

Prince George jde poprvé do školy Facebook

Fotogalerie
130 fotografií