Jak už asi každý ví, Harry a Meghan na sebe vždy dokázali strhnout pozornost, navíc většinou spíš v negativním slova smyslu. Teď se ale poprvé od tzv. Megxitu ukázali na velké akci královské rodiny a zatím vše dopadlo nejlíp, jak jen mohlo. Dvojice pravděpodobně poslechla vše, co od královny zřejmě dostala za úkol, a držela se tedy zpátky.

Teprve v pátek ráno vypluly na povrch první fotografie těchto „černých ovcí“, které Alžběta nepustila ani na balkon, odkud královská rodina běžně sleduje oslavy Trooping the Colours, letos ozvláštněné ještě tím, že se jednalo o tzv. platinové výročí královny – na trůně je totiž již 70 let. Panovnice rozhodla, že na balkon smí jen pracující členové rodiny, což Harry a Meghan vzhledem k pobytu v USA, zkrátka nejsou. A oba rozhodnutí respektovali.

Vidět jsou tak především na fotkách, která ukazují, co se dělo za okny Buckinghamského paláce. Na jednom snímku je například v popředí princ George (8) s jinou mladou slečnou z královské rodiny a v pozadí za nimi je jeho strýc Harry, jak se drbe ve vlasech, trochu ve stylu, jako by byl nervózní, nebo se snažil vybavit, jestli doma vypnul troubu, nebo ne. 

Jeho choť Meghan byla zase zachycena v jednoduchých a elegantních černých šatech a obřím klobouku. Bavila se zrovna s Jamesem (14), vikomtem ze Severnu, tedy synem prince Edwarda (58) a nejmladším vnoučetem královny Alžběty. Ostatně zdálo se, že právě ve společnosti dětí trávila Američanka nejvíce času, a dokonce jim něco tajemně šeptala a ukazovala si na ústa, aby byly potichu. Znáte to – co je šeptem...

Spatřeni byli vévodové ze Sussexu také v autě cestou do paláce. Podle britské BBC jim odvoz přmo z letiště zařídila královna. Dokonce je měla varovat, aby se drželi stranou a nesnažili se na sebe upozornit – přece jen by bylo opravdu hloupé, kdyby svou přítomností zastínili samotnou panovnici a oslavenkyni.

Status černých ovcí jim asi ještě chvíli zůstane, ale pomalu a jistě už se jim daří znovu budovat vztahy se zbytkem rodiny. Hlavně malou Lilibet mohli zřejmě konečně ukázat prababičce Alžbětě, podle jejíž přezdívky ji pojmenovali. 

Dopadnout mohli ještě hůř, jelikož takový princ Andrew (62) se na oslavách neobjevil vůbec, dokonce ani v ústraní. Podle všeho se nakazil koronavirem, ale jeho nepřítomnost také pravděpodobně souvisí s jeho skandálem z minulosti – napojením na Jeffreyho Epsteina a žalobou kvůli sexuálnímu obtěžování Američanky Virginie Giuffreové, navíc v době její nezletilosti. 

VIDEO: Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama?

Video
Video se připravuje ...

Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

 

 

Fotogalerie
110 fotografií