Vévodkyně Kate patřila k nejzářivějším hvězdám velkých oslav u příležitosti výročí 70 let vlády královny Alžběty II. V bílých blejzrových šatech od Alexandera McQueena za 3 tisíce liber (v přepočtu 86 tisíc korun) ji nikdo nemohl přehlédnout – ovšem asi jen málokdo tušil, že se jednalo o recyklovaný model, jelikož stejný outfit už oblékla loni v létě, když se spolu se staršími členy královské rodiny účastnila recepce G7, kde se potkala s řadou významných politických činitelů z celého světa.

Manželka prince Williama (39) zkrátka ráda některé šaty obléká u více příležitostí a podporuje tak myšlenku udržitelnosti módy. Navíc je i velkou fanynkou britských módních značek a především zmíněné značky Alexandera McQueena. Ostatně právě tento módní dům před lety pověřila i návrhem a výrobou svých svatebních šatů – a zřejmě byla s jejich prací spokojená.

Tentokrát si vlasy uvázala dozadu do uhlazeného pleteného drdolu a nechala vyniknout svou přirozenou krásu díky jednoduchému make-upu – lehké základové vrstvě, růžové rtěnce a kouřově hnědým očním stínům.

Šperky od Diany

Nezapomněla vytunit ani doplňky v čele s nádherným kloboukem z dílny „největšího žijícího kloboučníka“ podle Vogue Philipa Anthonyho Treacyho. Výběrem šperků pak vzdala malý hold i své zesnulé tchyni princezně Dianě (†36). Jednalo se o vzácné diamantové a safírové náušnice ze sbírky princezny Diany, které Kate prý od Williama dostala ještě před svatbou.

Sama princezna z Walesu je dostala jako svatební dar (v celé sadě spolu s náramkem, prstenem, hodinkami a náhrdelníkem) od korunního prince Saúdské Arábie a měla je na sobě například u příležitosti návštěvy kanadského města Ottava v roce 1983, přičemž je doplnila perlovým choker náhrdelníkem. Někdy měla celou sadu, jindy experimentovala a volila jen jeden kousek. Velmi ale safíry milovala.

Náušnice jsou navíc jedinečné v tom, že se dají proměňovat – jedna jejich část je totiž sundavací. Právě Kate si je tak také upravila ke svému vkusu, a když je v minulosti nosila, odstranila z nich vrchní kulaté safíry. Právě v této podobě byla také vyfocena na oficiální portrét v roce 2011 v Clarence House. Tentokrát ovšem vynesla náušnice v původní podobě.

Stejně tak náhrdelník, který měla Kate na sobě, pocházel z Dianiny sbírky a právě ze sady od saudského prince. Tento zásnubní dárek měla Catherine neboli vévodkyně z Cambridge na sobě také při první recepci v Buckinghamském paláci po lockdownu v roce 2020. Přivítala tam tehdy prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského (44) a jeho choť Olenu (44).

Vévodkyně Kate byla dnes v dobré náladě a byla spatřena v rámci průvodu v kočáru spolu s Camillou (74) a dětmi Georgem (8), Charlotte (7) a Louisem (4). Princ William (39) jel napřed na koni. Všichni se pak sešli v Buckinghamském paláci, kde se spolu s královnou ukázali na balkoně, odkud měli nejlepší výhled. Jelikož tam směli jen pracující členové královské rodiny, princ Andrew (62) či princ Harry (37) s manželkou Meghan (40) tam chyběli.

Video: Zdravotní potíže a duševní poruchy, které pronásledují královské rodiny

Video
Video se připravuje ...

Zdravotní potíže a duševní poruchy, které pronásledují královské rodiny Videohub

Fotogalerie
236 fotografií