Princezny Beatrice a Eugenie byly svými rodiči, spisovatelkou Sarah Fergusonovou (62) a princem Andrewem (61), vychovávány jako běžné občanky. Vnučky královny Alžběty II. dosud plnily jen minimum královských povinností. 

Poté, co se ale princ Harry zřekl svého nároku na trůn a královských poct i povinností, postoupily v žebříčku nahoru. Obě mladé ženy měly „zaplnit díru“, která po princi zůstala, a převzít některé z jeho úkolů. Řada členů britské královské rodiny už má navíc svá léta a tak se mladá krev jen hodila. 

Podle experta na královskou rodinu to je ve světle sexuálního skandálu jejich otce teď ale prakticky vyloučené a ženy mohou na práci pro monarchii zapomenout. „Jakékoli rozšíření jejich rolí, což bylo na stole, protože členů královské rodiny je málo a spousta z nich není nejmladší, je teď v blízké budoucnosti naprosto nemyslitelné,“ uvedl Richard Fitzwilliams pro britský list Express.co.uk.

Dcery i exmanželka stojí za Andrewem

Rodina prince Andrewa má velmi pevné vztahy a obě dcery ve skandálu kolem údajného zneužívání nezletilé stojí za svým otcem. Podporuje ho i jeho bývalá manželka Fergusonová, ačkoli se dvojice rozvedla již v roce 1996. 

Andrewa co nevidět v USA čeká soud s Virginií Robertsovou Giuffreovou (38), kterou měl donutit k sexu, když jí bylo pouhých sedmnáct let. To je ve Spojených státech pod hranicí legálního udělení souhlasu. 

Ve světle blížícího se soudu před pár dny odebrala královna Alžběta II. Andrewovi jeho tituly, a princ se teď navíc vzdal i svého čestného doživotního členství v golfovém klubu Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, který je jedním z nejstarších golfových klubů na světě. V současnosti princ žádné královské povinnosti nevykonává.

VIDEO: Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář

Video
Video se připravuje ...

Podcast: Bál jsem se, aby Havlův pes nepokousal královnu, přiznal protokolář Sklenář. Jiří Marek

Fotogalerie
265 fotografií