Vévodkyně vystřídala na focení hned tři róby, všechny z dílny Alexandera McQueena, který jí v roce 2011 vytvořil i svatební šaty. Na první z fotografií je choť prince Williama (39) zachycena v bílé róbě a působí vyloženě andělsky. Zdobí ji navíc náušnice, které patřily její zesnulé tchyni - princezně Dianě (†36).

Velmi povedený je také portrét, na němž Catherine oblékla šarlatové šaty. Jasně červený model pak doplňují šperky, které si vypůjčila od samotné královny Alžběty II. (95). Na všech fotografiích je vévodkyně nalíčená jen velmi decentním britským způsobem.

Nadšený je i autor snímků, fotograf Paolo Roversi. Nechal se slyšet, že vytvořit portrét Její výsosti, vévodkyně z Cambridge, byla pro něj opravdová pocta. „Byl to pro mě hluboký a plný zážitek, nezapomenutelný moment. Potkal jsem úžasnou osobu - takovou, jejíž pozitivní energie může přinést naději celému světu,“ rozplýval se Paolo podle britského Mirroru. Ten také tvrdil, že její zářící oči v sobě zrcadlí krásu její duše a její úsměv ukazuje štědrost jejího srdce.

Fotografie, jež se stanou součástí výstavy Coming Home (Návrat domů) v Národní portrétní galerii v Londýně, budou k vidění také v Berkshire, kde Kate vyrůstala, v St Andrews, kde na univerzitě potkala prince Williama, ale také v Anglesey, což byl první společný domov manželů po svatbě. Dnes mají samozřejmě domov již v Kensingtonském paláci a společnost jim tam dělají jejich tři potomci - George (8), Charlotte (6) a Louis (3).

VIDEO: Jak šel čas s Kate Middletonovou: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa

Video
Video se připravuje ...

Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa Profimedia/BPŽ

Fotogalerie
75 fotografií